Apple sonunda beklenen açıklamayı yaptı: Oyun tutkunlarını havalara uçacak

Apple sonunda beklenen açıklamayı yaptı: Oyun tutkunlarını havalara uçacak
ABD'li teknoloji devi Apple, iOS işletim sisteminin yeni bir sürümünü iPhone cihazlarda kullanıma sunmaya hazırlanıyor. iOS 17 olarak adlandırılan işletim sistemi hakkında gelen bilgilere göre, bir "Oyun Modu" özelliği eklenecek.

Apple, Nisan ayında MAC bilgisayarları için yeni bir işletim sistemi olan macOS Sonoma'yı duyurdu. İşletim sisteminin "Oyun Modu" adlı yeni özelliği kullanıcıların dikkatini çekti. Bu mod, oyun performansını artırmak için sistem ayarlarını otomatik olarak ayarlar.

en-ucuz-apple-urunleri-hangi-ulkede-satiliyor1.jpg

Oyun Modu özelliği iPhone'a geliyor

Son gelen bilgilere göre Apple'ın MAC cihazlara getirdiği "Oyun Modu" özelliği, iOS 17 ile iPhone cihazlara da gelecek. Salı günü geliştiricilere sunulan iOS 17'nin dördüncü beta sürümünde "Oyun Modu" ile ilgili bazı gizli ayrıntılar keşfedildi. Apple, macOS Sonoma'da kullanılan çerçeveyi iOS 17 Beta 4'e ekleyerek benzer bir modu mobil cihazlara getirme iddiasını pekiştiriyor.

Oyun Modu, oyun oynamak için donanım kaynaklarına öncelik verir, böylece oyunlar daha sorunsuz çalışır ve Bluetooth gecikmesi önemli ölçüde azalır. Bu özellik, AirPods veya Bluetooth kumanda kullanan oyun tutkunları için oldukça olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Ancak, Oyun Modunun iOS'ta iPhone ve iPad için mi yoksa yalnızca iPad için mi sunulacağı henüz belli değil. Ancak, bu özellik şu anda test aşamasındadır. Bu nedenle gelip gelmeyeceği belirsizdir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.