Çevir kazı yanmasın

Çevir kazı yanmasın
Büyük bir deprem bekleyen İstanbul'da, 2 yıl önce Bahçelievler'de yapılan bir bina görenleri hayrete düşürdü. Binanın temel kolonlarının çarpık olduğu ve üst-alt dengesinin bulunmadığı görüldü.

Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesi Nene Hatun Sokak'ta bulunan bir arsada yeni bina yapımı için hafriyat çalışmalarına başlandı. Bir süre devam eden çalışmaların ardından arsanın bitişiğindeki binada oturanlar ise kendi binalarında bulunan inşaat hatasını tespit etti. Henüz 2 yıllık olan binanın temel kolonlarının çarpık olduğu ve üst-alt dengesinin bulunmadığı görüldü. Binada yaşayanlar Bahçelievler Belediyesi'ne durumu bildirip yardım talep etti. Bunun üzerine bölgeye teknik inceleme ekibi ve zabıta ekipleri gönderildi. Teknik ekip tarafından yapılan ön incelemede, 2 yıllık binanın inşaatı sırasında hata yapıldığı tespit edildi.

EN UFAK BİR SARSINTIDA BİLE YIKILMA İHTİMALİ BULUNUYOR

Binada kiracı olarak kalan Meryem Taşoğlu, “Biz eski binamız kötü olduğu için buraya taşındık. Sonuçta büyük bir deprem olacak bunu hepimiz biliyoruz. Taşınırken de sorgulamıştım ama yeni olduğu için sağlam bir bina olduğunu söylediler. Yaklaşık bir buçuk yıldır burada oturuyoruz, bizden önce boştu. Bu sabah kazı esnasında yandaki temelin altında kalan kısmın sorunlu olduğu ortaya çıktı. Kolonun yarısı dışarıda kalıyor. En ufak bir sarsıntıda bile yıkılabilme ihtimali söz konusuymuş. Bununla ilgili ev sahibimize ulaştık ama şu an kendisi bize ulaşamadı. Müteahhitten de ilgili statik projeleri almak için başvurduk" dedi.

DENETİM YAPILMAMIŞ!

Meryem Taşoğlu, "İnşaat aşamasında altta kalan kısım çapraz bir şekilde gelmiş, düz gelmesi gerekiyormuş. Bunu yapan kalfa sorunlu yapmış ve inşaat firması da denetlemediği için böyle bir sorun ortaya çıkmış. Şu an 7 aile yaşıyor, herkes taşınmayı düşünüyor” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.