Acı gerçek: Çalış çalış para yok!

Acı gerçek: Çalış çalış para yok!
SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, ‘‘Biz, her zaman adil ve liyakatli bir sistemden yanayız.’’ dedi

ANIL BODUÇ- Bir bayram tatili daha sona erdi. İdari izinlerin verildiği bu dönemde, sağlık ve güvenlik gibi kritik alanlarda 24 saat hizmet veren kamu kurumlarındaki personel, görevlerinin başında olmaya devam etti. Ancak, bu fedakâr çalışanlar hak ettikleri ücretlendirmeleri maalesef alamadı.

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Akarken, kamu çalışanlarının özverili çalışmalarının karşılığının verilmesi gerektiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

KAMU PERSONELİNİN EMEKLERİ ASLA GÖZARDI EDİLMEMELİ

Ülke genelinde pek çok kişi 9 günlük bayram tatilini tatil dinlenme olarak geçirirken, sağlık ve güvenlik personeli gibi 24 saat kesintisiz hizmet veren çalışanlar görevlerinin başında kalmaya devam etti. Özellikle kesintisiz hizmet gerektiren sektörlerde, bayram ve idari izin günlerinde dahi çalışmaya devam eden fedakâr personelin hak ettikleri ücretlendirmeleri alamamaları dikkat çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sahim-SEN Başkanı Özlem Akarken, “Bayram ve tatil günlerinde dahi halkımızın güvenliği ve sağlığı için fedakârca çalışan kamu personelinin emekleri göz ardı edilmemeli. Biz, her zaman adil ve liyakat esaslı bir sistemden yanayız. Bu personelin hak ettikleri ücretleri alabilmesi için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİLER AY SONUNU GETİREMİYOR!

Ekonomik dalgalanmaların etkileri, toplumun her kesiminde olduğu gibi işçi, memur ve emeklilerinin de yaşam standartlarını zorlamaya devam ediyor. Önümüzdeki ay yapılacak Temmuz zammına dikkat çeken Özlem Akarken, “Asgari ücretliye ek zam yapılmayacağı belirtildi. Ancak, asgari ücrete ek ara zam yapılması zorunlu hale gelmiştir. Memur ve memur emeklisi Temmuz zammı verilmeden önce, çeşitli ürünlere ve hizmetlere zamlar gelmeye başladı bile. Eğer asgari ücret alan vatandaşımıza ek zam yapılırsa da memur maaşı ile asgari ücret arasındaki fark ciddi anlamda azalacak. Gerekli düzenlemeler konunun uzmanları tarafından yapılması şart .Çünkü işçi, memur ve emekliler geçinemiyor!” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.