Yaşarken ölüyoruz!

Yaşarken ölüyoruz!
​​​​​​​Kurban Bayramı gelip geçerken Damga'ya konuşan emekliler bayramı buruk bir şekilde geçirdiklerini söyledi.

Devletin verdiği ikramiyenin yetersiz kaldığını ve maaşlarla geçinemediklerini anlatan emekliler, “Bayram olmuş, düğün olmuş bize ne! Biz sürünüyoruz, yaşarken ölüyoruz. Ara zam olmazsa halimiz perişan” diye konuştu

EMEKLİ VATANDAŞIN KURBAN BAYRAMINDA BİLE YÜZÜ GÜLMEDİ

Kurban Bayramı'nı geride bırakmak üzere olduğumuz bugünde bayramı nasıl geçirdiğini sorduğumuz emeklilere bir dokunduk, bin ah işittik. Bayramı buruk bir sevinçle geçirdiklerini anlatan emekli Necati Baş, “Devletimiz bir ikramiye verdi ama o ikramiye parasıyla torunlara harçlık mı verelim, eve tatlı mı alalım, et mi alalım bilemedik. İkramiye geldiği gibi gitti. Aldığımız maaş da zaten kuş kadar. Şu ortamda bayram olmuş, düğün olmuş bize ne! Biz sürünüyoruz, yaşarken ölüyoruz” dedi. Devletten en büyük beklentisinin ara zam olduğunu da belirten Baş, “Ara zam olmazsa hepten bittik demektir” ifadesini kullandı.

DEVLET BÜYÜKLERİMİZ GELSİN AYDA 10 BİN LİRA İLE GEÇİNSİN

Yaşadıkları dramı anlatan bir başka emekli Hatice Beşparmak ise “Bize verdikleri maaş ayda 10 bin lira. İstanbul'da en kötü evin kirası olmuş 10 bin lira. Biz bu parayla kiramızı mı verelim, faturamızı mı ödemeyelim, ne yapalım bilemedik. Yıllarca bunun için mi çalıştık, hizmet ettik” diye konuştu. Bakan Mehmet Şimşek'in; “Enflasyonun sebebi ara zam” şeklindeki açıklamasını da eleştiren Beşparmak, “Kendileri bolluk, bereket içinde ama bize biraz zammı bile çok görüyorlar. Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Gelsinler ayda 10 bin lirayla onlar geçinsinler, görelim. Belki o zaman halimizden biraz olsun anlayabilirler” dedi.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.