Filistin paylaşımı tepki çekmişti: Everest Yayınları Azra Kohen'le ipleri kopardı

Filistin paylaşımı tepki çekmişti: Everest Yayınları Azra Kohen'le ipleri kopardı
Everest Yayınları, Filistin yorumu nedeniyle eleştirilen Azra Kohen'i yazar listesinden çıkardı.

İsrail ordusunun, Refah kentinde zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu ve İsrail'in daha önce "güvenli" olarak tanımladığı El-Mevasi bölgesindeki çadırları hedef aldığı saldırıda 21 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Fi-Çi-Pi üçlemesinin yazarı Azra Kohen'in saldırının ardından Refah konusunda paylaşım yapmamasını sorgulayan takipçisine verdiği yanıt sosyal medyada gündem yarattı.

Kohen, Filistinlilerin çocuklarını 'üç saat önceden duyurulmasına rağmen bombanın atılacağı yere' bilerek götürüldüğünü söyledi:

"Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla üç saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum!

Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için..."

Kohen, sonrasında yeni bir açıklama yaparak Filistin paylaşımının 'video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yol açanlara verdiği tepki' olduğunu savunmuş ve "İsrail devletini affedilemez buluyorum. Farklı bir görüşte olduğumu kimse söyleyemez" ifadelerine yer vermişti.

Kohen’in sosyal medyada infial yaratan paylaşımının ardından Everest Yayınları da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İsim vermeden insanlık suçunu meşrulaştıran ya da öven hiç kimsenin yayın grubu bünyesinden yer almayacağı belirten Everest Yayınları açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“En zalim silahlarla, başta kadınlara ve çocuklara olmak üzere tüm Filistin halkına uygulanan bu durum bir insanlık suçudur. Bütün yazarlarımızın da en ufak bir ama, fakat olmaksızın bizimle aynı görüşte olduğuna inanıyoruz. Bu büyük insanlık suçunu meşrulaştıran ya da öven hiç kimsenin yayın grubumuz bünyesinde yer alamayacağını kamuoyunun bilmesini isteriz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.