Tamer Karadağlı'dan şok sözler! Tamer Karadağlı kimdir, neden tt oldu?

Tamer Karadağlı'dan şok sözler! Tamer Karadağlı kimdir, neden tt oldu?
Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, bugün tiyatroculara ilişkin açıklamalarda bulundu. Karadağlı'nın sözleri, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Peki Tamer Karadağlı ne dedi? Tamer Karadağlı neden gündemde? Tamer Karadağlı kimdir? İşte cevaplar...

Ünlü oyuncu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı bugün, Hürriyet'e yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Karadağlı'nın iddialı sözlerine, sosyal medya kullanıcıları yoğun ilgi gösterdi. Peki Tamer Karadağlı yüzlerce yorum ve binlerce paylaşım alan açıklamasında neler söyledi? Karadağlı, hangi sözleri sebebiyle gündem oldu? Tamer Karadağlı Devlet Tiyatrosu hakkında neler söyledi? Devlet Tiyatrosu'nda biletler ne kadar sürede tükendi? Karadağlı kimlere sitem etti? İşte tüm merak edilenler...

Çocuklar Duymasın, Ferhunde Hanımlar ve Pamuk Prens gibi projelerde canlandırdığı rollerle adından söz ettiren tecrübeli aktör Tamer Karadağlı, Resmî Gazete'de 11 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmasının ardından, bilet satışlarına ve Devlet Tiyatrosu'nda sürecin işleyişine dair açıklamalarda bulundu. Bugün, Hürriyet'e konuşan Karadağlı'nın açıklamaları sosyal medyanın gündemine oturdu ve sosyal mecralarda en çok konuşulanlar arasına girdi.

75 Yıllık rekor kırıldı!

Bu sene Türkiye genelinde seyirci sayısının 2 milyon 250 bin olduğunu vurgulayan Karadağlı, bunun bir rekor olduğunu da belirterek "Bu sene Türkiye genelinde seyirci sayımız 2 milyon 250 bin. Devlet Tiyatroları’nın 75 yıllık tarihinde bir rekor bu. İlk defa 2 milyonu geçtik. Geçen sene 1 milyon 300 bin. En yüksek olduğu dönemler bu rakamdı. Son 1 yılda 75 yıllık rekoru kırdık. Bu sene 3 milyonu geçme hedefimiz var. Repertuar etkili oldu. Ciddi anlamda ‘tiyatro her yerde’ sloganıyla çaba gösterdik. Benim dönemimde 57 ödül kazandık." sözlerini kullandı.

Bilet satışında da rekor süre

Açıklamasına seyirci sayısı ve doluluk oranları hakkında bilgi vererek devam eden Karadağlı, "Van Devlet Tiyatrosu seyirci sayısını 3’e, Diyarbakır da 2’ye katladı. Türkiye genelinde yüzde 98 doluluk oranıyla oynadık. Bizim biletlerimiz rekor bir sürede bitmeye başladı. ‘Devlet Ana’ oyununda rekorumuz da 58 saniye. İnsanlar bizi deli gibi bilet için arıyor. Ben geldikten sonra Cumhurbaşkanlığı’na özel proje olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı/Yüzyıllık Destan Atatürk oyunu yaptırdım. 29 Ekim’de de prömiyer yaptı. Bir üçleme bu, 100 yıllık ateş/100 yıllık destan savaş/100 yıllık destan bayrak. En önemli oyunumuz, kapı pencereyi kırdı. Devlet Tiyatroları’nda ilk defa böyle bir üçleme var. 3’üncü oyunun prömiyeri 29 Ekim’de Akün’de olacak. Cumhurbaşkanı’nı da davet edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Lale devri artık bitti!"

Hazırlanan projelerde yer almayıp, senelerce oturarak maaş alan oyuncuları eleştiren Karadağlı, konuya dair görüşlerini; "Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘ben oyuncuyum’, ‘ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. Çalışmayacaksanız ‘istifa edin’ diyorum. Hakkaniyetli olmaya çok özen gösteriyorum. Birçok arkadaşımıza, ‘gidin dizi-filmlerde oynayın, para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın’ diyorum. Bunu destekliyorum. Herkese de izin veriyorum. Ama sözleşmelerinde ‘asli görevinizi aksatmamak’ kaydıyla. Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa ettiler. Lale devri bitti. Sayıları çok fazla değildi. Çalışmak isteyen çok fazla oyuncu var. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum." diyerek ifade etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.