CHP’li Meclis Üyesi Metin Kaya kürsüden seslendi: 'Katillerin arasında kaldık'

CHP’li Meclis Üyesi Metin Kaya kürsüden seslendi: 'Katillerin arasında kaldık'
İBB Meclisinin Eylül ayı toplantısında kürsüden seslenen CHP’li Meclis Üyesi Metin Kaya, “Katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin içerisinde kaldık” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı toplantısında konuşan CHP’li Ümraniye Meclis Üyesi Metin Kaya, bir Ortaçağ acımasızlığı olan kız çocuklarının, kadınların, gençlerin yok sayıldığı zihniyeti Mustafa Kemal'in önderliğinde Cumhuriyet ile reddeden bir gelenekten geldiklerini söyleyerek, Cumhuriyetin anlamını anlattı, 'Narin niçin öldü?' diye sordu. “Cumhuriyet, bu karanlık dönemlerin aydınlanması içindir. Cumhuriyet, adalet demektir” diyen Kaya, “Cumhuriyet, her bireyin özgür ve güven içerisinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında huzur ve saygıyla yaşamasıdır. Fakat bugün geldiğimiz noktada, katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin içerisinde kalmamızın sebebi nedir? Cumhuriyet değerlerinden neden uzaklaştık? Buradan soruyorum arkadaşlar; Narin niçin öldü? Ben size söyleyeyim, Narin bir kereden bir şey olmaz denildiği zaman öldü. Narin küçüğün zaten rızası vardır dediğinde öldü. Narin, 6 yaşında çocuk evlenebilir dendiğinde öldü. Milletin vekili olduğunu düşündüğümüz, bir kişinin çıkıp ‘Ya ben o aileyi çok iyi tanıyorum. O aile bizlerin dostlarıdır' dediğinde, suçluları korumak için savunma mekanizması oluşturduğunda öldü. Adalet yerine getirilmediği için öldü” ifadelerini kullandı.

Susmayacağız

Söylenecek çok şey olduğu halde, tüm sözlerin bittiği bir yerde olunduğunu belirten Kaya, “Bu suç Narin'in bedeninde hepimize karşı işlenmiştir. O yüzden kimsenin susmasını istemiyoruz. Susmayacağız, susmayacağız, susmayacağız” dedi. Ekrem İmamoğlu başkanlığında İBB’nin yaptığı sosyal, kültürel ve kentsel çalışmalardan da bahseden Metin Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz!” sözlerine atıfta bulunarak, “Biz de yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Fakat yangınlar olduğunda, devlet, millet ve belediyelerimizin müdahaleleri ile söndürülen yangınların sonunda, muhalefeti eleştirmişti. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur” açıklamasını yaptı.

Ormanlar hepimizindir

Konuşmasını, “Cumhurbaşkanımızın dediğinin aksine, yangınlar ülke meselesidir, siyasi malzeme yapılmamalıdır” şeklinde sürdüren Kaya, “Çünkü yangının, depremin, doğal afetin, şu partisi ya da bu partisi olamaz. Ormanlar hepimizindir, 85 milyonun da ortak değeridir. Hayat kaynağıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, bunları söylerken Çekmeköy'de askeri arazinin ranta açıldığını unuttu galiba. Askeri arazilerin ranta açılıp bugün, 3+1 dairelerin 18 milyon TL'den bugünün şartlarında satışa çıkarıldığı da unutulmuştur. Bu gün İstanbullulara hizmet edebilecek çok önemli bir alan, rant için betona gömüldü. 456 konutluk lüks siteden oluşan projeler ortaya çıkarıldı. Bu alanda, ağaçların kesildiği için imar planlarını mahkeme 2022 yılında iptal etti. Haziran 2022'de askeri alan için Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı yeniden planlama yaptı. Bu mudur sizin doğa sevginiz? Bu mudur sizin Orman sevginiz? Yaratılanı, yaradandan ötürü sevmiyor muyduk?” diye sordu.


İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.