Çatalca Emniyet Müdürü'nden polislere 'işçilere saldırın' emri: Hastaneye kaldırılan işçiler var

Çatalca Emniyet Müdürü'nden polislere 'işçilere saldırın' emri: Hastaneye kaldırılan işçiler var
Sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan işçiler polislerin sert müdahalesiyle karşılaştı. Yaşanan arbedede bir işçinin 2 kaburgası, 1 işçinin de kolu ve bacağı kırıldı. Öte yandan Çatalca Emniyet Müdürü polislere saldırın emri verdi.

İstanbul Çatalca’daki Polonez gıda fabrikasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan işçilerin direnişi 57 gündür sürüyor.

Çatalca’daki Polonez fabrikasında bugün de devam eden eylemde işçiler, polislerin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Tek Gıda İş örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, işçileri “Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam, çocuğunuz zekiyse bile işe giremez” diyerek tehdit eden ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Çatalca Emniyet Müdürü'nün polislere işçilere 'saldırın' emrini verdiği görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde, Çatalca emniyet müdürünün polislere işçilere saldırın emri verdiği ve görüntüleri çeken işçiye de saldırdığı görüldü.

Bir işçinin 2 kaburgası, 1 işçinin de kolu ve bacağı kırıldı

Karlıkaya, polisin sert müdahalesi sonucunda bir işçinin 2 kaburgasının kırıldığını, 1 işçinin kolu ve bacağı kırık olduğunun bilgisini paylaştı. Öte yandan 7 işçinin daha hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Karlıkaya "Polonez işçilerinin son sağlık durumu bir arkadaşımızın 2 kaburgası kırık acil ameliyata alıyorlar, 1 arkadaşımızın kolu ve bacağı kırık ayrıca 7 arkadaşımız daha hastaneye kaldırıldı. Kalkanların arasına sokarak saldırdılar. Lütfen sesimizi yayın." ifadelerini kullandı.

"İşçilerden hastaneye yetiştirilenler var"

Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü ise Polonez işçilerine yapılan sert müdahalede yoğun biber gazı kullanımından dolayı işçilerin bayılarak hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Açıklamada "Esenyurt İlçe Sekreterimiz Yusuf Ulu Polonez işçilerine yapılan polis saldırısında yoğun biber gazı kullanımından dolayı bayılarak hastaneye kaldırıldı. İşçilerden yaralanan, baygınlık geçiren, ambulansla hastaneye yetiştirilenler var. İşçiye yapılan saldırının hesabı sorulacak!" denildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.