Urfi Çetinkaya cezaevinde hayatını kaybetti! Urfi Çetinkaya kimdir, kaç yaşında öldü, aslen nereli, neden öldü?

Urfi Çetinkaya cezaevinde hayatını kaybetti! Urfi Çetinkaya kimdir, kaç yaşında öldü, aslen nereli, neden öldü?
Uyuştırıcı baronu Urfi Çetinkaya'nın hapishanede yaşamını yitirdiği açıklandı. Peki Urfi Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

"Türk Escobar" lakaplı uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü. Haberin duyulmasının ardından birçok kişi Urfi Çetinkaya'nın kim olduğunu, neden öldüğünü, kaç yaşında olduğunu ve aslen nereli olduğunu araştırmaya başladı!

Urfi Çetinkaya öldü mü, neden gündemde?

Kırmızı bültenle aranan ve 2023 yılının nisan ayında İstanbul Sarıyer’deki evinde yakalanan Urfi Çetinkaya hayatını kaybetti. Uyuşturucu ticareti suçlamasıyla hakkında onlarca dava açılan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya 12 Nisan 2023 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Urfi Çetinkaya kaç yaşında, aslen nereli?

1958 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Urfi Çetinkaya, 20 Eylül 2024 tarihinde 66 yaşında İzmir Menemen R Tipi Cezevinde hayatını kaybetti.

Urfi Çetinkaya kimdir, suçları ne?

“Türk Escobar” olarak bilinen suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya’nın ismi ilk olarak 1980 darbesinde duyuldu. Darbe yıllarında arananlar listesinde olan Çetinkaya, 18 Mayıs 1988’de polisin “Dur” uyarısına uymayıp kaçınca vuruldu. O tarihten itibaren tekerlekli sandalyeye bağlı olan Çetinkaya, 1989’da Silivri’de düzenlenen bir operasyonda yakalandı. Ancak 6 ay sonra tahliye edildi. 2000 yılında “Matador” operasyonu kapsamında yeniden yakalanan Çetinkaya, 3 yıl sonra cezaevinden çıktı. 2003 yılında İstanbul’da düzenlenen geniş çaplı bir uyuşturucu operasyonunda yakalandı. Son Tango adı verilen operasyonla tutuklanan Çetinkaya, 2012’de sağlık sebepleri ile tahliye oldu. 2013’te Son Tango operasyonunda hakkında çıkarılan 24 yıllık hapis cezasının kesinleşmesiyle Çetinkaya yeniden aranmaya başlandı. İnterpol tarafından da aranan, hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Türk Polis Teşkilatının da 10 yıldır peşinde olduğu Urfi Çetinkaya, 11 Nisan 2023 günü İstanbul Sarıyer’de düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.