Tepkilerin odağında olan AK Partili Ensarioğlu siyaseti bırakmayacakmış: 'Yoluma devam edeceğim'

Tepkilerin odağında olan AK Partili Ensarioğlu siyaseti bırakmayacakmış: 'Yoluma devam edeceğim'
Narin Güran cinayetine ilişkin "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile bizim dostlarımızdır" ifadeleriyle tartışma yaratan AK Partili Galip Ensarioğlu siyaseti bırakmaktan vazgeçti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Narin Gürgan cenaze namazının ardından tabutuna sarılı beyaz duvakla Tavşantepe Mahallesi'ne götürülmüş ve burada toprağa verilmişti. Narin Güran soruşturmasında gözler aileye çevrilirken cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 24 şüpheliden Nevzat B, jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüştü. Son olarak Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B'nin tutuklandı.

Yaşanan olay sonrası Narin cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile bizim dostlarımızdır" ifadeleriyle yeni bir tartışma başlattı.

Tepki çeken sözleri sonrası yeni açıklamalarda bulunan Galip Ensarioğlu son kez konuştuğunu belirterek Sözcü TV'ye bir kez daha açıklama yaptı.

Devletin bildiğinden fazlasını bilmediğini iddia eden Ensarioğlu, daha önce kullandığı ifadeleri samimi bulduğunu belirterek siyaseti bırakmayı düşündüğünü dile getirdi. Ensarioğlu, "Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama saklama şeyim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı.” şeklinde konuştu.

Ensarioğlu'nun açıklamalarının bir kısmı şöyle:

“Devletin bildiğinden fazlasını bilmiyorum. Soruşturma aşamasında ifadeler vardı bunların hepsi konuşuldu, ifadeler mahkeme tutanaklarına geçti ve bunlar ifşa oldu. Onun ötesinde bildiğim bir şey yok”

"Tanıdığım bir aileyi ‘tanımıyorum’ mu diyeyim"

"Tanıdığım bir aileyi ‘tanımıyorum’ mu diyeyim. ‘Tanımıyorum’ desem yalan söylemiş olacağım. Ailenin siyasi aidiyeti üzerinden yorumlar yapılıyor. Ailenin siyasi aidiyetinin ne kıymeti var? Hizbullahçı değil ama merkez sağda siyaset yapmış bir aile. Vahşi bir cinayette ailenin siyasi aidiyetinin ne kıymeti var? Benim ifadelerim samimi ifadeler.”

"Vallahi siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Özellikle yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarının bu işi yayması ama sosyal medyada dolaşan bir sürü başı boş insanın da yargısız infaz yapması. Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem bırakayım siyaseti daha iyi. Böyle bir şey olur mu? Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama saklama şeyim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı.”

AK Partili Ensarioğlu'ndan geri adım: Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem yok

Sözcü TV'nin haberi sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Galip Ensarioğlu, siyaseti bırakmak gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getirdi. Yoluna devam edeceğini belirten Ensarioğlu, şu açıklamayı yaptı:

Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur. Aksine, ülkeme ve milletime hizmet etme konusundaki kararlılığım artarak devam etmektedir. Yoluma emin adımlarla devam edeceğim ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için tüm enerjimi bu yolda harcayacağım

Günlerdir yaptığınız kirli oyunlarla, organize ettiğiniz linç saldırılarıyla, kast etmediğim her türlü yalan ve iftiralarla dolu itibarsızlaştırma çabalarınızla beni yolumdan ve davamdan alıkoyabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ne kadar aciz olduğunuzu, bu yaşananlarla bir kez daha gösterdiniz. Beklediğim özür ve sorumluluğu almak yerine, iftiralarla ve çarpıtmalarla halkımızı yanıltmaya devam ediyorsunuz.

Ancak halkımızın bu manipülasyoncu zihniyetin farkında olduğunu ve yanımda olduğunu görmek, mücadeleme olan inancımı daha da artırıyor. Tüm bu süreçte destek ve anlayış gösteren herkese teşekkür ederim. Saygılarımla.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.