Narin Güran'ın ağabeyinden Diyarbakır Barosu'na başvuru

Narin Güran'ın ağabeyinden Diyarbakır Barosu'na başvuru
8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın abisi Baran Güran, Diyarbakır Barosu'ndan hukuki destek talebinde bulundu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş halde bulunmuştu.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de, itirafçı Nevzat Bahtiyar ise "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan 10 Eylül'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Son olarak aralarında anne Yüksel ve ağabey Enes Güran'ın da bulunduğu 11 zanlı tutuklanmıştı. Yaşanan gelişmeler sürerken Diyarbakır Barosu, Narin’in abisi Baran Güran’ın kendilerine hukuki destek için başvuru yaptığını duyurdu.

"Hukuki destek talebinde bulundu"

Yapılan paylaşımda "Narin Güran’ın abisi Baran Güran 16.09.2024 (bugün) tarihinde Baromuza başvuruda bulunmuştur. Yazılı Başvurusunda “fail/lerin kim olduğuna ve yakınlık derecesine bakılmaksızın, kardeşim Narin’in öldürülmesi ve cenazesinin kaybettirilmesi ile olaya dair bilgi sahibi olup da soruşturma makamlarına gerekli beyanda bulunmayan tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosundan hukuki destek talebinde bulunuyorum” demiştir.

İlk günden beri dosyayı büyük bir titizlikle takip eden Baromuz müşteki sıfatına haiz olan Baran Güran’ı temsilen soruşturma dosyasına dahil olmuştur." denildi.

Narin Güran’ın gözaltına alınmayan tek abisi Baran Güran (21), geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tutuklu amca Salim Güran'ı savunmaya geçerek “Amcam babam gibidir, canımdır, gönlüm rahat” ifadelerini kullanmıştı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, de Narin Güran soruşturmasına ilişkin dosyaya müşteki olarak başvuru yaptıklarını açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.