Almanya Büyükelçiliği’nden “Schengen vizesi” açıklaması

Almanya Büyükelçiliği’nden “Schengen vizesi” açıklaması
Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya’ya girişinin sınırlandığı yönündeki haberlere dair açıklama geldi.

Almanya’nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kapılarını kapattığı yönündeki haberler günün en çok konuşulan konularından biri olmuştu. Almanya’nın uygulamaya koyduğu geçici sınır kontrolleri uygulamasının detayları belli oldu. Büyükelçilikten Türk vatandaşlarının durumu hakkında açıklama yapıldı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen vizeleri olsa dahi ülkeye giremeyecekleri yönündeki haberlere ilişkin bir paylaşımda bulunuldu. Büyükelçilikten yapılan açıkmada, Almanya sınırlarında geçici olarak uygulanacak sınır kontrollerinin Türkiye ile olan vize süreçlerini etkilemeyeceği belirtildi.

Almanya Ankara Büyükelçiliğinden konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacaktır. Bu kontroller, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerine müsaade edilmemesine imkan tanıyacaktır. Bu tedbir AB hukuku ile uyumludur ve Schengen ortaklarına önceden duyurulmuştur. Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması bu kararın temel hedefidir. Sınırlar arasında seyahat etmek elbette hala mümkündür ve bekleme sürelerinin oluşmamasına özen gösterilecektir. Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.