AK Partili belediye Giresun'da Çatalağaç Köyü'nün suyunu hortumladı!

AK Partili belediye Giresun'da Çatalağaç Köyü'nün suyunu hortumladı!
Giresun'da AK Partili Doğankent Belediyesi'nin Çatalağaç Köyü’nde bulunan iki tane değirmeni ve yine ilçedeki Harşit Tabiat Parkı içinde bulunan Şadı Şelalesi’nin deresindeki suyu gizlice şebeke suyuna bağlamaya çalıştığı iddia edildi.

Doğankent Belediyesi Çatalağaç Köyü’nün iki adet değirmeni ve Harşit Tabiat Parkı içinde bulunan Şadı Şelalesi’nin bulunduğu deredeki suyu gizlice şebeke suyuna bağlamaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre Çatalağaç Köyü’nde faaliyet gösteren Alagöz Maden şirketinin yol çalışmaları sırasında Doğankent’e bağlı bir mahallenin su gözünü bozması üzerine maden şirketi belediyenin iş makinasına mazot ve su hortumu desteği veriyor. Doğankent Belediyesi’nin Güvenlik Köyü başında temiz su araması yaptığı, Giresun İl Genel Meclisi üyesi Salim Kaya’nın da köyü olan Güvenlik Köyü’nde su alınması müsaade etmemesi üzerine Çatalağaç Köyü üzerinde temiz su araması yapıyor.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Çatalağaç Köyü Muhtarı Mehmet Güvendi yaptığı açıklamada köylülerden burada su arandığına dair kendisine ihbarların geldiği, resmi bir yazışma olmadan ya da kendi bilgisine başvurulmadan burada bir çalışma yapılmayacağını düşündüğünden çok dikkate almadığını belirtti. Güvendi “İhbarların artması üzerine görevlendirdiğim azamın yaptığı araştırma sonunda Çatalağac Köyü Taflanlı Deresi mevkiinde Doğankent Belediyesi’ne ait bir iş makinasının maden şirketi tarafından açılan ulaşım yolu üzerinde kazı yaparak dereye hortum döşediğini tespit etti. Bu durum karşısında azalarımla iletişime geçerek yaptığımız istişare sonunda iş makinasının ve işçilerin olay yerinde uzaklaştırılmasını sağladık. Doğankent Belediyesi’nin Çatalağaç Köyü Muhtarlığı ve köylülerini hiçe sayarak, herhangi bir kurumdan izin almadan burada yaptığı çalışmayı kabul etmemiz mümkün değil. Su alınmak istenen dere iki tane değirmen ve tabiat parkı içinde bulunan şelalemizin bulunduğu derenin gözünde bulunuyor. Diğer yandan maden çalışmaları dolayısıyla Derindere mahallemizdeki değirmenlerimizi kullanamıyoruz. Ayrıca Doğankent Belediye Başkanı’nın bazı esnaf arkadaşlarımızı arayarak tehdit ettiğini üzülerek öğrendik.” dedi.

Derindere mahallesi sakinlerinden Soner Aydın konu ile ilgili yaptığı açıklamada iki yıl boyunca akan çamuru görmeyen Doğankent Belediyesi’nin sınırları içinde bulunan alanlardan su bulamayıp Çatalağac Köyü’nde temiz su aramasının çok manidar olduğunu belirterek “Madenle ilgili yaptığımız haberlere kendi haber sitesi üzerinden karşı haberler yapan, maden şirketinin Doğankent’in başına konan talih kuşu olarak nitelendiren Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden’i maden şirketinin kirlettiği, Doğankent İl Genel Meclisi üyelerinin herhangi bir olumsuzluk görmediğini belirttiği Derindere Deresi’nden su almaya davet ediyoruz. Yaklaşık üç yıldır Çatalağaç Köyü’nün sorunlarını görmezden gelen belediye başkanı neden maden şirketinin Doğankent’in su kaynaklarına verdiği zararı kapatmak için görev üstleniyor? Ayrıca Doğankent Kaymakamlığı, Giresun Valiliği ve İç İşleri Bakanımızı göreve davet ediyorum” dedi.

Kendisi de Çatalağaçlı olan ve fındık sezonu dolayısıyla bulunan Birlik Haber Ajansı İstanbul Temsilcisi Abdullah Öner Meral’de konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Gün boyu köylülerimden birçok telefon aldım. Bu köyde ne oluyor diye bana soruyorlar. Maden şirketi doğamızı katlediyor, Doğankent Belediyesi suyumuzu elimizden almaya çalışıyor. Üstelik Fırışlık ve Camiyanı mahallemizde su sorunu varken neden temiz suyumuzu elimizden almaya çalışıyorlar? diye dert yanıyorlar. Köylülerimden duyduğum en üzücü şey, bizi buralardan kovmaya mı çalışıyor? Biz nereye gideceğiz? diye soruyorlar.” dedi.

Azaların olaya itiraz etmesi üzerine Doğankent Belediyesi’ne ait iş makinasının bölgeden ayrıldığı tespit edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:BHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.