Skandal üstüne skandal: Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nde 'yaşlı hasta çetesi' iddiası

Skandal üstüne skandal: Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nde 'yaşlı hasta çetesi' iddiası
Türkiye yenidoğan çetesi tarafından öldürülen 12 bebeği konuşurken bu kez de Adana'da benzer bir olay patlak verdi.

Gazeteci Zeki Kızılkaya, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nde, Covid-19 hastalarını kullanarak SGK’yı dolandıran bir “Yaşlı Hasta Çetesi”nin ortaya çıktığı iddiasını gündeme taşıdı.

Kızılkaya'nın iddiasına göre, devlet ve şehir hastanelerinde yatan yaşlı hastalar, anlaşmalı özel hastanelerin yoğun bakımlarına yönlendirilerek burada tedavileri devam etmek üzere yatışları yapılıyor.

"YAŞLI OLDUĞU İÇİN ÖLÜMLERİ DİKKAT ÇEKMİYOR"

Bu hastanelerde hastaların satürasyonları kasıtlı olarak düşük tutulup yatış süreleri uzatılıyor ve bu şekilde de yaşlı hastalar üzerinden kazanç sağlanıyor. Hastalar bilinçli olarak bu hastanelerde uzun süreli tutuluyor. Yaşlı olduğu için ise ölümleri dikkat çekmiyor.

Kızılkaya'nın iddiaları kısa sürede büyük yankı buldu. Kızılkaya, Adana Şehir Hastanesi ve diğer devlet hastanelerinin yönlendirdiği iddia edilen özel hastaneler arasında Güney Adana Hastanesi, (Özel Adana Hastanesi) Universal Hastanesi (Özülkü Grubuna ait) ve Altın Koza Hastanesi bulunduğunu söyledi.

Kızılkaya skandalın duyulmasının ardından yerel seçimlerden önce Özülkü Grubuna ait hastanelerin sistemlerini durdurduğunu ve aynı ailenin Güney Adana Hastanesini fahiş fiyat ile Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne kiraladığını ileri sürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.