İstifaya çağırmıştı: Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ümit Özdağ'a ulaşmış

İstifaya çağırmıştı: Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ümit Özdağ'a ulaşmış
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağırmıştı. Özdağ yaptığı yeni açıklamada Memişoğlu'nun kendisine ulaştığını ve neden istifasını istediğine dair soru yönelttiğini söyledi.

İstanbul'da aralarında doktorlar ve hemşirelerin de olduğu bir çete, bebekler üzerinden SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için tüyler ürperten bir olaya imzaya attı.

Türkiye günlerdir yenidoğan çetesi skandalını konuşuyor. Söz konusu çete 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldu ve masum bebekler üzerinden para kazandı.

Çete SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için, bebekleri her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırdı ve bu şekilde bazı bebeklerin enfeksiyon kapmasına, bazılarının da ölümüne neden oldu.

Asıl amacı bebeklerin iyileştirilmesinden ziyade para kazanmayı amaçlayan çete, aynı zamanda usulsüz şekilde düşümünü yaptıkları ilaçları hastaneden çıkarıp satarak maddi kazanç elde etti.

'Yenidoğan çetesi'ne yönelik soruşturmada şu ana kadar 47 şüpheliden 22'si tutuklanmış ve 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi.

ÜMİT ÖZDAĞ SAĞLIK BAKANI'NI İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun açıklamaları sonrası çok sayıda kişi 'istifa çağrısı' yapmıştı. Bu isimlerden biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmuştu.

"12 bebeğimizin hastanelerde öldürülmesinin siyasi sorumluluğu Sağlık Bakanına aittir" diyen Özdağ, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağırdı.

Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "12 bebeğimizin hastanelerde öldürülmesinin siyasi sorumluluğu Sağlık Bakanına aittir. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu derhal istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK BAKANI, WHATSAPP'TAN BANA ULAŞTI"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağıran Özdağ, konuyla ilgili Sözcü'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanına yaptığı istifa çağrısı sonrası kendisine WhatsApp'tan ulaştığını söyleyen Özdağ, Memişoğlu'nun 'Neden istifamı istiyorsunuz? Soruşturmayı ben açtım' dediğini aktardı.

Bunun üzerine Özdağ'ın yanıtı şu oldu: 'Aslında haklısınız. Enerji Bakanı'nın istifasını istememiz lazımdı bu hususta. Şaka gibi"

Ümit Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sosyal medya üzerinden biraz önce paylaştım açıklamayı. Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırdım. Aslında dün akşam bir kampanya başlattık X'te 'Sağlık Bakanı istifa' diye. Bunun üzerine Sağlık Bakanı, WhatsApp'tan bana ulaştı. Soruşturmayla ilgili bir belge yolladı. 'Neden istifamı istiyorsunuz? Soruşturmayı ben açtım' dedi. 'Aslında haklısınız. Enerji Bakanı'nın istifasını istememiz lazımdı bu hususta. Şaka gibi"

"BU YENİ BAŞLAMIŞ BİR ŞEY DEĞİL"

"Öyle bir çete ki bu, rezil ötesi. Annelerin, babaların yazdıklarını okuyorsunuz, çıldırmamak işten değil. Bütün bunlar olurken bir sorumlu olması lazım, bir siyasi sorumlu. Kim bu siyasi sorumlu? Dışişleri Bakanı değil, İçişleri Bakanı değil, Adalet Bakanı değil, Enerji Bakanı değil. Kim kardeşim? Sağlık Bakanı. Bundan önceki de sorumlu. Çünkü, bu yeni başlamış bir şey değil.

"10 TANE BÜYÜK ÇETEDE 1000 TANE TETİKÇİ VAR"

İstanbul'da şu anda 10 tane büyük çetede 1000 tane tetikçi var. Bunların yaşları 15-25 arası. Çoğu Diyarbakır ve Bingöllü. Uyuşturucu bağımlısı ve çok fazla para vermiyorlar onlara. Uyuşturucuya bağlıyorlar, bir daire kiralıyorlar, beş altı tanesi birden yatıyor, motosikletliler genellikle ve çok rahat silah kullanıyorlar. Çok rahat adam öldürüyorlar, çok rahat tarama yapıyorlar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.