Yenidoğan çetesi soruşturmasında adı geçen hastanenin önünde bir annenin feryadı

Yenidoğan çetesi soruşturmasında adı geçen hastanenin önünde bir annenin feryadı
Yenidoğan Çetesi kapsamında ruhsatı iptal edilen Avcılar Hospital’in mağduru konuştu. 2 ay boyunca bebeğinin hastanede yattığını dile getiren anne, bebeğine 3 kez entübe yapıldığını söyledi.

Yenidoğan çetesi soruşturmasında Avcılar'da ruhsatı iptal edilen özel hastanenin önünde bir grup bir araya geldi.

Türkiye her geçen gün yeni bir sarsıcı olayla güne başlarken son olarak yenidoğan çetesinin çok sayıda bebeği göz göre göre ölüme terk etmesi ve üzerlerinden maddi kazanç sağlaması Türkiye'nin gündemine oturdu.

Söz konusu çete bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ediyor ve buradan haksız kazanç sağlıyordu. Ancak her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırılan bebekler burada ölüme terk ediliyordu.

47 şüphelinin bulunduğu soruşturmada 22 kişi tutuklandı. "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında son yapılan açıklamada ise İstanbul'daki 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildiği bildirildi.

ÖZEL AVCILAR HOSPİTAL'IN ÖNÜNDE PROTESTO

Yenidoğan çetesinin çalıştığı hastanelerden arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait Özel Avcılar Hospital'in de ismi geçti.

Özel Avcılar Hospital önünde bir grup yaşanan skandalı protesto etmek için bir araya geldi. Mağdur bir annenin isyanı ise yürekleri sızlattı.

Mağdur kadın, bebeğinin 2 ay hastanede yattığını ve 2 kilo 400 gram olan bebeğinin kilosunun 2 kilo 100 grama kadar düştüğünü söyledi. Bebeğini 3 sefer entübe yaptıklarını söyleyen annenin feryadı yürekleri dağladı.

Anne "Benim yavrum 2 ay burada yattı. 2 kilo 400 gram ile yattı, 2 kilo 100 gramla çıktı. Süt sağdık getirdik, vermediler. Çöpe attılar. 3 sefer entübe yaptılar bebeğime.” dedi.

O anda bir grupta bulunan bir kadın ise "Herkes izlediği sürece bunlar başımıza gelmeye devam edecek." diyerek bağırmaya başladı.

Sonrasında toplanan grup "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.