Instagram sayfasına neden girilmiyor? İnstagram'a erişim engeli mi getirildi? 2 Ağustos 2024 Cuma

Instagram sayfasına neden girilmiyor? İnstagram'a erişim engeli mi getirildi? 2 Ağustos 2024 Cuma
BTK'nın Instagram'a erişim engeli getirmesinin ardından milyonlarca sosyal medya kullanıcısı sayfaya neden giriş yapılamadığı dair soruların yanıtı için arayışa geçti. "İnstagram sayfasına neden girilmiyor? Erişim engeli mi getirildi" İşte detaylar...

Bu sabah 2 Ağustos 2024 itibarıyla milyonlarca sosyal medya kullanıcısı popüler sosyal medya platformu olan İnstagram'a giriş yapmakta zorluk yaşıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

BTK tarafından İnstagram'a getirilen erişim engeli kararının gerekçesi bilinmezken engelin ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İnstagram'ın erişime engellenmesinin ardından milyonlarca kullanıcı erişime engellenmesinin sebebini araştırmak için soluğu arama motorlarında aldı. "Instagram'a neden girilmiyor? Instagram'a ne oldu, kapatıldı mı?" gibi sorular vatandaşlar tarafından merak edilirken İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaşımı sonrası BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirilmesi dikkat çekti.

Fahrettin Altun ne demişti?

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya uygulaması İnstagram üzerinden İsmail Heniye'nin ölümü ile ilgili bir taziye mesajı paylaşmış, ardından İnstagram bu paylaşıma erişim engeli getirmişti.

Bunun üzerine Altun, X hesabından konuya dair yaptığı açıklamasında, İnstagram'ı şiddetle kınamış ve erişim engelinin 'çok açık, net bir sansür girişimi' olduğunu söylemişti.

Altun "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullanmıştı.

İletişim Başkanı Altun'un bu paylaşımının ardından BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.