Instagram kapatıldı mı, sayfaya neden girilemiyor, VPN ile Instagram'a nasıl girilir? 02 Ağustos 2024 Cuma

Instagram kapatıldı mı, sayfaya neden girilemiyor, VPN ile Instagram'a nasıl girilir? 02 Ağustos 2024 Cuma
Instagram'a dün geceden bu yana yaşanan erişim sorunu, Türkiye'nin tamamında devam ederken kullanıcılar Instagram'a girmenin yeni yollarını arıyor. Bu haberimizde ücretsiz olarak VPN ile Instagram' nasıl girilir? Adım adım detayların aktardık.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos 2024 Cuma saat 03:00'dan bu yana sosyal medya uygulaması Instagram üzerinden erişim engeli getirildiği açıklanmıştı. Konuyla ilgili detaylar hala belirsizliğini korusa da Instagram'a giriş yapmak isteyen kullanıcılar VPN üzerinden Instagram'a erişmeye çalışıyor.

Instagram kapatıldı mı, sayfalar neden yüklenmiyor?

Sosyal medya platformu Instagram, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma erişim engeli getirmesi üzerine BTK tarafından alınan kararla Instagram'a Türkiye üzerinden erişim engeli getirildi. Bu kararla milyonlarca kullanıcı Instagram'a erişim sağlayamıyor.

s-f2ec14de9f79551fe1e82037b889b404b1863f08-001.jpg

Her gün kullanımı yaygınlaşan Instagram'ın Türkiye'de kapatılıp kapatılmayacağı ise henüz belirsizliğini korurken, Instagram'a Virtual Private Network (VPN) ile nasıl girilir soruları ise oldukça araştırılan sorular arasında yerini alıyor.

VPN ile Instagram'a nasıl giriş yapılır?

Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı Instagram'a giriş yapabilmek için VPN gibi alternatif uygulamalara başvuruyor. VPN uygulamasını cep telefonununa indirdikten sonra Instagram'ı kullanmak çok kolay olacak.

1572268.jpg

VPN ile Instagram'a giriş yapabilmek için;

  • Cep telefonunuza VPN'yi kurun ve ardından VPN uygulamasını açın
  • İOS işletim sistemli telefonu olanlar için; telefonunuzun Ayarlar bölümüne gelin ve VPN kısmına tıklayıp kapalı olan ayarı açın
  • Android telefonu olanlar için ise; Ağ ve İnternet kısmına gelin ve VPN'ye dokunun.
  • Burada VPN sizler için Türkiye haricindeki başka bir ülkeyi seçmenizi isteyebilir. Her hangi bir ülke seçin ve o ülke üzerinden erişim sağlayacaksınız.
  • Bağlan'a dokunun ve Instagram'a erişim sorunu yaşamadan giriş yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.