CHP'li Karabat: AK Parti bugün yine kendine yakışanı yaptı, Instagram'a erişimi yasakladı

CHP'li Karabat: AK Parti bugün yine kendine yakışanı yaptı, Instagram'a erişimi yasakladı
CHP'li Karabat BTK tarafından Instagram'ın erişeme engellenmesine "85 milyon insan, bir avuç rantçı çapsızın oyuncağı haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu kamburlardan kurtulmak zorundadır." ifadeleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirilmesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un sosyal medya platformu olan Instagram'ı İsmail Heniye'nin ölümü ile ilgili taziye mesajları paylaşımlarına getirilen erişim engeli nedeniyle eleştirmesinin ardından Türkiye'de birçok sosyal medya kullanıcısı Instagram'a erişemedi.

BTK'dan yapılan açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadelerine yer verilirken konuya ilişkin tepkiler sürüyor.

Özgür Karabat, AK Parti'nin hukuka, adalete, toplumu çatıştıracak ve ülkeye zarar verecek kararlar aldığını belirterek kendi ideolojik zihniyetini ülkeye dayattığını söyledi.

Karabat, "AKP ve ortakları ülkemize her geçen gün daha fazla zarar vermektedir. 85 milyon insan, bir avuç rantçı çapsızın oyuncağı haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu kamburlardan kurtulmak zorundadır. Yoksa bu ülkede yoksulluk da, yasaklar da yolsuzluklar da bitmez!" ifadeleriyle karara tepki gösterdi.

Özgür Karabat'ın açıklaması şu şekilde:

Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk. AKP bu 3 kavrama 3Y dedi ve bunlarla mücadele edeceği sözünü vererek iktidara geldi. Günümüzde insanların konuşmaya korktuğu, gazetecilerin ve siyasetçilerin intikam hukuku ile hapse atıldığı, yolsuzluğun normalleştirildiği, halkın yoksulluğa mahkum edildiği bir düzen yarattılar. AKP bugün yine kendine yakışanı yaptı ve Instagram'a erişimi yasakladı. Seçilmiş olmak hukuka, adalete uymamak, toplumu çatıştıracak ve ülkeye zarar verecek kararlar almak değildir.

"Kendi ideolojik zihniyetini ülkeye dayatıyor"

Kendi ideolojik zihniyetini ülkeye dayatan AKP, başta yönetici aile bireyleri olmak üzere rant sisteminin devam etmesi her şeyi yapıyor. Paralel devlet yapılanmaları gibi hukukun değil, ideolojik liderlerinin emrini uygulayan bir bürokrasi ile karşı karşıya olduğumuzu vurgulamak isterim. AKP ve ortakları ülkemize her geçen gün daha fazla zarar vermektedir. 85 milyon insan, bir avuç rantçı çapsızın oyuncağı haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu kamburlardan kurtulmak zorundadır. Yoksa bu ülkede yoksulluk da, yasaklar da yolsuzluklar da bitmez!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.