BTK kararıyla: Çevrimiçi oyun platformu Roblox’a da erişim engeli

BTK kararıyla: Çevrimiçi oyun platformu Roblox’a da erişim engeli
Roblox, Türkiye'de BTK'nın kararıyla 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

Yaklaşık 60 milyon kullanıcının yer aldığı Instagram, BTK kararıyla 2 Ağustos'ta erişime kapatılmasının ardından bir yasak da Roblox isimli oyuna geldi.

Instagram'ın erişime açılıp açılmayacağı belirsizliğini korurken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Roblox oyununa da Türkiye'de erişim yasağı getirildiğini açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Roblox'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

BTK sitesinde yer alan bilgiye göre çevrimiçi oyun platformu Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

BTK tarafından Roblox'a getirilen erişim engeli kararının gerekçesi bilinmezken engelin ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Erişim engeliyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir. Kararın UYAP’ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumu tarafından uygulanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.