Dışişleri'nden MİT'in takas operasyonu hakkında açıklama

Dışişleri'nden MİT'in takas operasyonu hakkında açıklama
MİT Başkanlığı tarafından başkent Ankara'da gerçekleştirilen ve "tarihi" olarak nitelendirilen takas operasyonuna ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da MİT tarafından düzenlenen rehine takası operasyonuna ilişkin detayları paylaştı.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan yazılı açıklamada, Ankara'da MİT Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen rehine takası operasyonu hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan tarafından konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün yedi ayrı ülkenin (ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus) cezaevlerinde bulunan toplam 26 şahsın karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonu Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Takas operasyonu kapsamında; ABD'den iki, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere toplam yedi uçak ile Türkiye'ye nakledilen şahıslardan; ikisi çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, üç rehinenin de ABD'ye nakledilmesi sağlanmıştır. Müzakere sürecinin en başından, takasların gerçekleştirildiği son ana kadar takas faaliyetinin bütün güvenlik önlemleri, lojistik planlamaları ve ihtiyaçları Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülmüştür. Türkiye, uluslararası alanda barış ve istikrarın sağlanması için her türlü katkıyı sunmaya devam edecektir"

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.