FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü
Hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmaktan dava açılan ve Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen öldü.

FETÖ'nün yayın organı olan Herkül, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğünü duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in, uzun yıllar kaldığı örgüt merkezinden başka bir yere götürüldüğü iddia edilmişti. Son zamanlarda da Fethullah Gülen’in sağlık durumu oldukça konuşulmuş ve öldüğüne dair iddialar ortaya atılmıştı.

FETÖ'nün yayın organı olan Herkül, şok gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Yapılan açıklamada “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

feto.webp

YEĞENİ DE DOĞRULADI

Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla amcasının ölümünü doğrulamış oldu. Yapılan paylaşımda "Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin." denildi.

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?

Fethullah Gülen,15 Temmuz 2016'da, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan takipçilerine verdiği emirle 16 Temmuz 2016 sabahına karşı Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini yıkmak için bir darbe girişiminde bulunmuştu.

Darbe girişiminin ardından Erdoğan, ABD'li yetkililere Gülen'in teslim edilmesi yönünde çağrı yapmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yetkilileri, 27 farklı suçlamadan dolayı, ABD'ye resmî olarak yedi kez Fethullah Gülen'in iadesi için talepte bulunmuştu.

Fethullah Gülen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından; "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Cumhurbaşkanına suikast", "dolandırıcılık", "resmî belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarını gerçekleştirmek ile suçlanmakta, ayrıca 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimin bir numaralı faili olmaktan yargılanıyordu.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.