Ekrem İmamoğlu, İbrahim Kaboğlu’nun açıklamasını 'talihsiz' buldu: 'Kötü bir başlangıç yaptı'

Ekrem İmamoğlu, İbrahim Kaboğlu’nun açıklamasını 'talihsiz' buldu: 'Kötü bir başlangıç yaptı'
Dün İstanbul Baro Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu’nu tebrik eden Ekrem İmamoğlu bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir" ifadelerini kullanan Kaboğlu’na tepki gösterdi.

Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimde İstanbul Barosu'nun yeni başkanı 7 bin 219 oyla Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan İbrahim Özden Kaboğlu olmuştu.

Kaboğlu göreve gelir gelmez yaptığı ilk konuşmada gündemde olan Anayasa’nın ilk 4 maddesine değinerek ilk 4 maddesini hedef almış ve değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabileceğini söylemişti.

Ancak Kaboğlu'nun açıklamaları kısa sürede tepkileri çekti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kaboğlu'nun Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan açıklamasına karşı seslerini yükseltti.

Mansur Yavaş dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda verdiği kararları hatırlatarak Anayasa'nın ve 4. maddesinin ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisinin de değiştirilemez olduğunu söyledi.

MANSUR YAVAŞ'IN ARDINDAN BİR TEPKİ DE İMAMOĞLU'NDAN

Son olarak tepki gösterenler kervanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. İstanbul Barosu Başkanı ile çekildiği fotoğrafı X üzerinden paylaşarak yeni görevi için Kaboğlu'nu tebrik eden İmamoğlu, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Kaboğlu'nun Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

Açıklamayı çok talihsiz bir başlangıç açıklaması olarak gören Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

"Anayasa'da ilk 4 madde gayet olumlu ve gayet güçlü bir şekilde tariflenmiştir. İlk 4 maddenin Türkiye'mizde mevzu edilecek bir durumu yoktur. Bu bağlamda yapılan bu açıklamayı çok talihsiz bir başlangıç açıklaması olarak görüyorum.

"ÜZÜLDÜM ŞAHSI ADINA"

Avukatları temsil ediyor, baronun bir tercihi var. Bir şey diyemem ama talihsiz bir açıklamadır. Bugün ürettiği polemiğin hem kendi iş düzenine ve anlayışına, hem de kapsadığı baronun anlayışına ters olduğunu düşünüyorum.

Kişisel fikrini açıklayabilir, özgürlüğü vardır ama baro başkanları artık kişisel fikrini açıklamaktan ziyade baronun bakışını temsil eden açıklamaları yapmasını buradan öneriyorum. Kötü bir başlangıç yapmıştır, üzüldüm şahsı adına."

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.