Bu kış zor geçecek: La Nina nedir, ne demek? La Nina kışının etkileri nelerdir? El Nino'nun ardından gündemde

Bu kış zor geçecek: La Nina nedir, ne demek? La Nina kışının etkileri nelerdir? El Nino'nun ardından gündemde
İstanbullular bir açık bir kapalı havaya uyanırken Mega kentte yer yer yağış ve serin hava hakim olmaya başladı. Sıcaklığın oldukça yüksek olduğu günlerin ardından serin hava kendini hissettirirken La Nina etkisi gündemdeki yerini aldı.

La Nina nedir, ne zaman gelecek soruları gündemde. Sıcaklığın oldukça yüksek olduğu yaz günleri ardından sonbahar kendini eylül ayı ile birlikte hissettirmeye başladı. İstanbullular son günlerde yağmurla karşılaşıyor. Bu noktada La Nina etkisi gözlemlenmeye başladı.

1699437616046-yeni-proje-2.jpg

EL NİNO SONRASI LA NİNA GELİYOR!

4 mevsimin yaşandığı ülkemizde sonbahar geldi çattı. Yüksek sıcaklığın ardından serin hava kendini hissettiriyor. El Nino etkisi ardından La Nina etkisini sürdürmeye geliyor.

Bu dönemde yağışlı günler gündemde olacak.

1610779157462-kar.jpg

LA NİNA NEDİR?

La Nina, Pasifik Okyanusu'nun ekvatoral bandındaki okyanus sıcaklıklarındaki değişikliklerin bir sonucu olarak birkaç yılda bir meydana gelen karmaşık bir hava durumu modelidir.

La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılabilir.
La Nina döneminde, Orta Pasifik Okyanusu'nun doğu ekvator kısmındaki deniz yüzeyi sıcaklığı normalden 3–5 °C (5,4–9 °F) daha düşük olacaktır. La Nina'nın ortaya çıkışı genellikle beş aydan uzun sürer. El Niño ve La Niña, dünyadaki hava değişikliklerinin göstergesi olabilir.

654b84594e3fe02ea08d6271.webp

EL NİNO VE LA NİNA FARKI NEDİR?

Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen El Nino hava olayı, öncelikle okyanuslara kıyısı olan bölgelerde, ardından dünya genelinde sıcaklık artışına neden olurken bunun tersi şeklinde nitelendirilebilecek La Nina, dünya için daha soğuk hava koşulları anlamına geliyor. Bu iki hava olayı arasındaki geçişte de nötr, yani doğal hava olayları geçerli oluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Canan İspir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.