CHP'li belediyeden al AK Parti'liye ver!

Daha önce benzeri Silivri Dalamandıra Gölü'nde olmuştu. Silivri Belediyesi'nin kontrolünde bulunan binlerce dönüm alan CHP'li Silivri Belediyesinin elinden alınarak 49 yıllığına Esenyurt Belediyesine kiralanmıştı.
Şimdi de Çatalca Belediyesinin kontrolünde bulunan 14 hektarlık (1.400 dönüm) alan Orman Bakanlığı Tarafından CHP'li belediyeden alınarak Ak Partili Arnavutköy Belediyesi'ne veriliyor.
İçerisinde İnceğiz Mağaraları Mesire Alanının da bulunduğu piknik alanı daha önce 10 yıllığına İnceğiz Muhtarlığına kiralanmışken, kira kontratındaki sürenin dolması ile 2017 yılı Nisan ayında Çatalca Belediyesi'nin bünyesine geçmişti.
Çatalca Belediyesi bu alanı zabıta ve belediye personeli kontrolünde geride bıraktığımız yaz ayı boyunca piknik alanı olarak halkın kullanımına açtı.
Halka açık kullanılan bu alanların, Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Arnavutköy Belediyesine verilmek istenmesi ilçede infial yarattı.
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu alanın 19 Ekim 2017 tarihinde pazarlık usulü ile kiraya verileceğini ve bu görüşmeye sadece Arnavutköy Belediyesi'nin davet edildiğini öğrendiklerinde adeta şok yaşadıklarını kaydederek bir an önce yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı. Konunun şayet bir usulsüzlük veya sorun varsa önce İBB'ye gelmesi gerektiğini sonra Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı'na havale edilmesi gerektiğini vurgulayan Cem Kara sonuna kadar Çatalca'nın hakkını arayacaklarını iletti...
*
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu bölgenin işletme hakkının 1 Nisan 2014’te Çatalca Belediyesi’ne geçtiğini belirttiği konuşmasında şu bilgileri de verdi: “Bu piknik alanları Çatalca Belediyesi’ne     devredildikten bir ay sonra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bu sözleşmenin tek taraflı feshi için 3 madde ileri sürüldü. Birinci gerekçe piknik alanının belediyeye geçmediği dönemdeki kira bedelinin ödenmesi ile ilgili. İkinci gerekçe olarak kullanım hakkı daha belediyeye geçmemiş alanda tesisler yapıldığı ile ilgiliydi. Oraya hangi tesislerin hangi zamanda yapıldığını bütün Çatalca biliyor. Bizzat Büyükşehir iş makinasıyla gelip orada yolları asfalt yaptı, mescit, köprü yaptı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü’ne bunları burada yapamazsınız burası aynı zamanda Maltepe Metropolüdür diye bizzat şikâyet eden kişi benim. Bir diğer şikâyet konusu da buradaki büfe vs. gibi yerlerin kiraya verilmiş olmasıydı. 3 maddeye bakar mısınız? Ben bana ait olmayan bir yerin kirasını mı ödeyeceğim, bana ait olmayan bir yere ahşaptan yapılar mı yapacağım, bana ait olmayan bir yeri 3. şahıslara kiraya mı vereceğim?”
*
''Bütün Çatalca, dayanışma içerisinde olursak bütün değerlerimize sahip çıkabiliriz” diyen Başkan Cem Kara ve Çatalca halkının önünde bir haftadan az bir süre var.
19 Ekim 2017 tarihinde Orman Bakanlığı kiralama usulü ile 29 yıllığına burasını sadece davet ettiği Arnavutköy Belediyesi'ne vermeyi amaçlıyor.
Arnavutköy yerel siyaseti bu yanlışlığa karşı.
CHP'lisi karşı. MHP'lisi karşı.
Adil bir kiralama ve sözleşme olsun diyen AK Partilisi karşı. Ne yazık ki Orman İşletme Bölge Müdürlüğü bir şekilde bakanlığı da etkilemiş ki bir tek onlar burasını başka bir ilçenin kontrolüne vermek istiyor.
*
Buradan ben CHP üst düzey yöneticilerinde de seslenmek istiyorum. 
Günlerce adalet yürüyüşü yaptınız. Adalet kurultayı yaptınız.
Adalet, adalet, adalet diye sloganlar atıyorsunuz.
Göz göre göre partili bir ilçe belediyenizde ciddi bir adaletsizlik yaşanıyor.
Siz ne yapıyorsunuz?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudan haberi var mı? 
2015 yılında Silivri belediyesi'nin kontrolünde bulunan binlerce dönüm alan CHP'li Silivri belediyesinin elinden alınarak 49 yıllığına Esenyurt belediyesine kiralandığında da sesiniz çıkmadı.
Ne sizin ne de Silivri yerel siyasetinin.
*
Anlaşılıyor ki Çatalcalılar kendi sorunlarını kendileri çözecekler.
Tıpkı yasaklanan imar sorunları gibi.
Tıpkı ilçeye yapılması istenen sığınmacı kampının iptal edilmesi gibi.
Tıpkı ellerinde alınan köy ve mahallelerin yeniden alınması gibi.
Ne diyelim; haydi Çatalca sen işini bilirsin.
Birlik ol.
Dayanışma içerisinde ol.
Bakma öyle nüfusu 500 bin, 700 bin, bir milyon olan ilçelere.
Senin 60-70 bin nüfusun var ama bu nüfus dünyalara bedel.
Tek yumruk oldunuz mu yeri göğü inletir, Orman İşletme Müdürlüğü'nü ve sonrasında Orman Bakanlığı'nı dize getirirsiniz.
Bu yanlıştan dönülmesini sağlarsınız.
Unutmayın burası Çatalca'nın 'sarı öküzü'dür.
Sakın vermeyin, ona göre...

GÜNÜN SÖZÜ
Hükümdar haksız olarak köylüden bir
yumurta alırsa, hükümdarın adamları           
köylünün bütün tavuklarını elinden alır...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi