Sokak köpekleri için düzenlenen yasaya maskeli protesto!

Sokak köpekleri için düzenlenen yasaya maskeli protesto!
Bir grup hayvansever, başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni protesto etti.

Çeşitli hayvan hakları derneklerinin üyeleri İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda, Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan ve sokak hayvanlarına ‘ötanazi’ öngören Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni protesto etmek amacıyla toplandı.

kooopp.webp

Köpek maskeleri taktılar

Protestoyu daha çarpıcı hale getirmek isteyen hayvanseverler, köpek maskeleri giydi ve yasanın geri çekilmesini istedi.

Hayvan hakları savunucuları, ortak basın açıklamasını yapmadan önce, teklifin ilk üç maddesine kabul oyu verenlerin isimlerini tek tek okuyarak protesto etti.

2222-001.jpeg

Ortak basın açıklaması

Tüm yurttaşları sokak hayvanları için mücadeleye çağıran hayvanseverler, ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Tarihler 17 Temmuz'u gösterdiğinde, gelmemesi için günlerce direndiğimiz kanlı yasa teklifi, Tarım Komisyonu'na geldi. Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 20 seneden beri, kanunun hayvan hakları lehine olan hiç bir maddesini uygulamayan iktidar ve ortağı, 17 Temmuz'da 20 saat süren bir toplantı ile, muhalefet partilerinin ve biz hayvan hakları savunucularının tüm itirazlarına, protestolarına rağmen ilk 3 maddesini, oy çoğunluğu avantajıyla geçirdiler.

Toplantının sürdüğü 20 saat boyunca, yasayı getirenlere, bilimsel çözümü, tarihsel kodlarımızı, öldürmenin çözüm olmadığını, etik değerleri, insanla hayvanın bir arada ortak yaşamını nasıl kurabileceğimizi vekillerimiz anlattı. Bilim insanları anlattı. Hak savunucusu arkadaşımız anlattı. Dinlemedikleri gibi ne yaptılar biliyor musunuz? Konuşmalara müdahale ettiler, dalga geçtiler, üstelik bunu yaparken önlerinde, manipülasyon için getirdikleri, yurtdışı kaynaklardan buldukları 'yaralı' çocuk fotoğrafları vardı, biliyor musunuz? Toplantıya davet edilen iki STK'dan biri, cins hayvan üretim çiftliği olan bir dernekti, biliyor musunuz? Köpek saldırısına uğrayan 'çocukları' meclise soktular ve teşhir ettiler, tekrar travma yaşamalarına sebep oldular, biliyor musunuz?

Bir sabah uyandığınızda, sizi selamlayan, kuyruk sallayan mahalle sakininiz Çomar'ı, göremeyeceksiniz. Çünkü öldürecekler. Suyunu tazelemek için Sarman'ı arayacaksınız, ama bulamayacaksınız. Çünkü öldürecekler. Çünkü yaşatmayı değil, bir tek öldürmeyi biliyorlar."

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.