İzmir'de büyük orman yangını: Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı, takviye ekip gönderildi

İzmir'de büyük orman yangını: Alevler yerleşim yerlerine yaklaştı, takviye ekip gönderildi
İzmir'in Buca ilçesinde, orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Zafer Mahallesi'ndeki ormanda dün saat 13.15 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Alevlere ilk müdahale 10 dakika içinde yapıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile alevlere müdahale sürüyor.

ALEVLER PİKNİK ALANINA YAKLAŞTI

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangını etkisini sürdürürken, alevler Sarnıç Mahallesi'ndeki piknik alanına yaklaştı. Alevler geceyi aydınlatırken, ekipler bölgede yoğun mücadele sürdürüyor.

UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Öte yandan, yangın söndürme faaliyetleri kapsamında durdurulan uçuşlar, saat 21.30'da normale döndü.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI, GECE GÖRÜŞLÜ 2 HELİKOPTER ÇALIŞMALA KATILDI

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangını, Sarnıç Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yaklaştı. Alevlere yakın olan evler ve sokaklar tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı. Öte yandan, havanın kararması ile birlikte 2 gece görüşlü helikopter yangın bölgesinde müdahaleye başladı. Metrelerce yükselen alevler rüzgarın da etkisiyle yayılarak devam ediyor.

BAKAN YUMAKLI: YANGINLARA İLK ANDAN İTİBAREN HAVDAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerindeki yangınlara karşı ilk andan itibaren havadan ve karadan müdahalelerimiz sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) teşkilatımız ve tüm kurumlarımızın desteğiyle yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı ve yangına müdahale görüntülerini paylaştı.

TAKVİYE EKİP YAPILDI

İzmir'in Buca ilçesinde Zafer Mahallesi yakınlarındaki ormanda çıkan yangına Orman Genel Müdürlüğü ekipleri 7 uçak ve 4'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopterden oluşan toplam 27 adet hava aracı, 40 adet arazöz, 9 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi, belediyelerden 21 tanker ve 5 arazöz ve 5 polis TOMA'sı ile müdahaleye devam ediyor.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SAHADA

Yangına müdahale aralıksız sürdürülürken AKUT, Kızılay, Kamp Ateşi Türkiye Arama Kurtarma (KATAK), Hayvan Arama Kurtarma (HAK) ve İzmir Motosiklet Kulübü gibi birçok STK da çalışmalara destek veriyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.