Ayşegül Ovalıoğlu: Bakırköy için büyük tehdit

Ayşegül Ovalıoğlu: Bakırköy için büyük tehdit
Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerinin de katıldığı toplantıda seçimlerden bu yana yapılan ve planlanan çalışmalar, mahallelerin ihtiyaçlar ele alındı.

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda yerel seçimlerden bu yana yapılan ve planlanan çalışmalar ile mahallelerin ihtiyaçları ele alındı. Toplantıda imar planlarıyla ilgili konuşan Ovalıoğlu, “Bakırköy’deki yapı stoğunun çoğunluğu 2000 yılı öncesine ait. Bu durum olası bir depremde büyük bir tehdit” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda yapılan ve planlanan çalışmalar ile Bakırköy’ün sorunları konuşuldu. Mahallesinde yaşanan her türlü sıkıntıyı önce muhtarların bildiğini ifade eden Ovalıoğlu, “Muhtarlarımızı yönetim anlayışımızın önemli bir paydaşı olarak görüyoruz. Sorunlarımıza da birlikte çözüm üretmek istiyoruz” dedi.

Parsel bazlı dönüşüm

Daha sonra kültür sanattan çevreye, eğitimden temizliğe ilk 100 günde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Ovalıoğlu imar planlarıyla ilgili de konuştu. Bakırköy’deki yapı stoğunun çoğunluğunun 2000 yılı öncesine ait olduğunu belirten Ovalıoğlu, “Bu durum olası İstanbul Depremi için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçen parsel bazlı dönüşüm planı son derece önem arz ediyor. İmar planlarını da hazırlayıp İBB Meclisi’ne göndereceğiz ve komşularımızla birlikte Bakırköy’ü geleceğe taşıyacağız” dedi.

Takipçisi olacağız

Kısa sürede yapılan en önemli işlerden birinin imar planları olduğunu ifade eden Ovalıoğlu, bir diğerinin ise yeni kurulan Afet İşleri Müdürlüğü olduğunu belirterek, “En acil işlerimizden birisi buydu. Kendi personeli ve geliştireceğimiz kapasitesiyle Bakırköy’ü olası afetlere karşı dirençli hale getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı. Yapılan ve planlanan çalışmalar dışında Bakırköylülerin gündemindeki sorunları da aynı şekilde takip ettiklerini belirten Ovalıoğlu, “Varsa yapılan yanlış işlerin takipçisi olacağız, izin vermeyeceğiz” dedi. Toplantının önemine değinen muhtarlar da söz alarak mahallelerinin sorun ve ihtiyaçları hakkında görüşlerini paylaştılar.

kutu-001.webp

Çalışmalara başlayacağız

Bakırköy Belediyesi yaz tatilinde ilçedeki okullarda hasar tespit çalışması yaptı. Okullarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Talep ve tespitlerin ardından yaz tatili boyunca yapılacak kapsamlı çalışmalarla okullar yeni döneme hazır hale getirilecek” dedi.

İncelemeler ve akabinde başlatılacak çalışmaların tüm okullarda süreceği öğrenilirken Ovalıoğlu, “İncelemelerimizi yaptıktan sonra ihtiyaca göre projelendirip bir an önce çalışmalara başlayacağız. Çalışmalarımızı yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirerek çocuklarımızın daha nitelikli ortamlarda eğitim almasını sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.