Kurban Bayramı'nda İstanbul'da nereler gezilmeli?

Kurban Bayramı'nın başlamış olması ile birlikte milyonlarca kişi memleketlerine ya da tatil için farklı şehirleri tercih etse de son yıllarda İstanbul'a da ayrıca rağbet artıyor. Öyle ki bu sene Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte İstanbul'da kalanlar ya da başka şehirlerden megakenti gezmek isteyenler de bir hayli fazla... Bu yazımda İstanbul'a dair bayram tatilinde gezilecek ya da görülmesi gereken lokasyonları sizler için derledim... Umarım keyifle okursunuz....

1. Sultanahmet Meydanı ve Çevresi
Sultanahmet Meydanı, İstanbul'un en tarihi bölgelerinden biridir. Meydanda yer alan Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Topkapı Sarayı, İstanbul'un tarihine tanıklık etmek isteyenler için mükemmel seçeneklerdir. Özellikle bayram tatilinde bu tarihi yapıları gezmek, İstanbul'un geçmişine kısa bir yolculuk yapmak demektir.

2. Büyükada ve Prens Adaları
Eğer şehir kalabalığından uzaklaşmak ve doğayla iç içe bir gün geçirmek istiyorsanız, Prens Adaları harika bir tercih olacaktır. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada, keyifli bir ada turu için idealdir. Bisiklet kiralayarak adayı gezebilir, plajlarda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

3. Boğaz Turu
İstanbul Boğazı'nda yapılacak bir tur, bayramın stresini atmak için birebirdir. Boğazın serin sularında, tarihi yalılar ve saraylar eşliğinde yapacağınız bir tekne turu, size unutulmaz anılar kazandıracaktır. Hem Avrupa hem de Asya yakasının güzelliklerini bu turla keşfedebilirsiniz.

4. Emirgan Korusu
Doğa severler için Emirgan Korusu, İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Özellikle bahar ve yaz aylarında koruda yürüyüş yapabilir, piknik alanlarında ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Emirgan Korusu, rengarenk çiçekleri ve boğaz manzarasıyla huzur dolu bir mekan sunar.

5. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı
Alışveriş tutkunları için İstanbul'un en eski ve en büyük kapalı çarşılarından olan Kapalıçarşı ile Mısır Çarşısı, bayramın ruhunu hissetmek için ideal mekanlardır. Burada hem hediyelik eşyalar hem de geleneksel Türk ürünlerini bulabilirsiniz. Tarihi çarşıların atmosferinde kaybolmak, İstanbul'un kültürel zenginliğini daha yakından tanımanıza olanak sağlar.

6. Pierre Loti Tepesi
Pierre Loti Tepesi, Haliç manzarasının en güzel izlenebildiği yerlerden biridir. Teleferikle tepeye çıkabilir, Pierre Loti Kahvesi'nde bir yorgunluk çayı içerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle gün batımında buradan İstanbul'un siluetini izlemek, bayram tatilinizde unutulmaz bir anı olacaktır.

7. Dolmabahçe Sarayı
Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerine tanıklık eden Dolmabahçe Sarayı, görkemli mimarisi ve zengin tarihi ile ziyaretçilerini büyüler. Rehber eşliğinde yapacağınız bir tur ile sarayın ihtişamını keşfedebilir, Atatürk'ün son günlerini geçirdiği bu tarihi mekanda duygusal anlar yaşayabilirsiniz.

8. Balat ve Fener Semtleri
Tarihi dokusu ve renkli sokaklarıyla ünlü Balat ve Fener semtleri, İstanbul'da keşfedilmesi gereken özel bölgelerden biridir. Tarihi evler, kiliseler ve sinagoglar arasında yapacağınız bir yürüyüş, sizi geçmişin izleriyle buluşturacaktır. Ayrıca, semtin butik kafelerinde mola vererek lezzetli atıştırmalıkların tadını çıkarabilirsiniz.

Kurban Bayramı'nda İstanbul'da geçirilecek zaman, hem dini hem de kültürel anlamda dolu dolu yaşanabilir. Aile ziyaretleri ve bayramlaşmaların ardından bu güzel şehirde yukarıdaki bahsettiğim mekanları gezerek bayram tatilinizi daha da özel kılabilirsiniz. Unutmayın, İstanbul her köşesiyle keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir. Herkese mutlu bayramlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kader Kış Arşivi