Bugün de biraz sanat!

ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nun etkinlik programı 27 Haziran’da başlıyor. Elime geçen haber metnini okuyunca çok mutlu oldum. Çünkü düzenlenecek etkinliklerde gerçekten yok yok... Programda konserler, tiyatrolar, müzikaller, performans ve stand up gösterileri var.

Etkinlikler 27 Haziran’da Sertab Erener ile yetenekli gitarist, söz yazarı ve besteci Emre Kula konseriyle başlayacak. ENKA’da bir gelenek haline gelen bu akustik konserde ikili, Sertab Erener’in en sevilen parçalarından oluşan bir repertuar ile hayranlarının karşısına çıkacak.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile muhteşem yeteneğiyle dikkat çeken flüt sanatçısı Aslıhan And, 5 Temmuz'da ENKA Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek ilk düo konserle sanatseverlerle buluşacak. Kenan Doğulu, 8 Temmuz gecesi İhtimaller caz projesi ile ilk kez ENKA Açık Hava Tiyatrosu’na konuk olacak.

koseye-gom-1.webp

ENKA Açık Hava Tiyatrosu, 12 Temmuz’da Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Hamiyet Müzikal Tiyatro’ya ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin en önemli bağımsız gruplarından Peyk’in ilk müzikali olma özelliği taşıyan ve gerçek bir hikâyeden uyarlanan Hamiyet, izleyicileri 80'li yılların Türkiye’sine götürecek. Anadolu ezgilerini, Türk Halk Müziği eserlerini yerel enstrümanlar ile Batı müziği enstrümanlarını harmanlayıp altyapılarıyla düzenleyerek kendi tarzlarını oluşturan Barabar, müzikseverleri Anadolu topraklarında keyifli bir yolculuğa çıkartmak üzere 22 Temmuz’da ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Kargo ve Mor ve Ötesi gruplarıyla ülkemizdeki rock müzik sahnesine yön veren Koray Candemir ve Harun Tekin, 24 Temmuz’da ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda bir araya gelecek.

Geçtiğimiz sene olduğu gibi ENKA Açık Hava Sineması bu yılda sinemaseverlere açık havada yaz akşamlarında benzersiz bir sinema deneyimi sunacak. 1-28 Ağustos tarihleri arasında Başka Sinema iş birliğiyle hazırlanan film seçkisinde dram, komedi, korku, animasyon gibi farklı türlerde hem yerli hem yabancı bol ödüllü yapımları içerecek. Program 1 Ağustos’ta Kôji Yakusho’ya Cannes’da En İyi Erkek Oyuncu ödülü getiren ve Oscar’a aday gösterilen Mükemmel Günler (Perfect Days) filmiyle perdelerini açacak. 5 Ağustos ise yılın en çok beklenen animasyon filmi yedi yılda tamamlanan ve tamamı 60 kişilik bir ekip tarafından elle çizilen Çocuk ve Balıkçıl (The boy and the heron) ENKA Açık Hava Sineması’nda olacak. 7 Ağustos’ta ise Todd Haynes’in yeni filmi, Cannes’da Altın Palmiye için yarıştıktan sonra New York Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen psikolojik dram Bir Skandalın Peşinde (May December), 9 Ağustos’ta ise geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yapımlarından biri olan Christopher Nolan imzalı film, atom bombasının icadı ve geliştirilme sürecini fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın gözünden anlattığı Oppenheimer gösterimde olacak. 12 Ağustos’ta, Greta Gerwig'in yönettiği Margot Robbie, Ryan Gosling ve America Ferrera’nın rol aldığı Barbie, 14 Ağustos’ta Selman Nacar’ın yönettiği bir cinayet zanlısını savunurken kendisiyle yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın hikâyesini konu alan Dünya prömiyerini Venedik’in Orizzonti bölümünde yapan ve 43. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve Fipresci ödüllerini kazanan Tereddüt Çizgisi, 16 Ağustos’ta Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin sahibi olan Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomy of a Fall) sinemaseverlerle buluşacak.

Bültenden özetleyerek size aktardım. 4 Eylül'e kadar sürecek programda daha birçok etkinlik sizleri bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Önal Arşivi