Fethiye’nin saklı güzelliği: Göcek Bedri Rahmi Koyu

Türkiye’nin en fazla yerli ve yabancı turist ağırlayan kentlerinden biri olan Muğla’nın Fethiye bölgesi birbirinden güzel koyları ile de öne çıkıyor. Turkuaz renkli denizi, eşsiz doğası ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu koylardan en çok göze batanlarından biri ise usta şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun adını taşıyan Bedri Rahmi Koyu oluyor. Göcek bölgesinde düzenlenen tekne turları ile ulaşım sağlanan Bedri Rahmi Koyu ilginç özellikleri ile de turistlerin ilgisini çekiyor. Peki Göcek Bedri Rahmi Koyu’nun öne çıkan güzellikleri nelerdir, bu koy neden ünlüdür? İşte Fethiye’nin en özel noktalarından biri olan koyla ilgili öne çıkan bilgiler…

60770f5df52a3ba5b16e757e.webp

Bedri Rahmi Koyu nerede, nasıl ulaşılır?

Göcek Bedri Rahmi Koyu, Türkiye'nin Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alan, doğal güzellikleri ve kültürel önemi ile dikkat çeken bir koydur. Bedri Rahmi Koyu, Göcek Körfezi'nde, Fethiye'ye yaklaşık 15 kilometre mesafede yer alır. Koya hem denizden hem de karadan ulaşım mevcuttur. Göcekten kalkan yatlar ve teknelerin en popüler duraklarından biridir.

Koy, çevresindeki yeşil ormanlar ve berrak turkuaz suları ile ünlüdür. Doğal güzellikleri ile huzurlu ve sakin bir ortam sunar. Koyun suları yüzme, şnorkelle dalış ve diğer su sporları için uygundur. Bedri Rahmi Koyu’nda isteyenler açık denizde yüzme şansı yakalarken, dileyenler de iskele üzerinden ulaşım sağlanan küçük sahil alanından denize girip güneş banyosu yapabilir.

Bedri Rahmi’nin eserine ziyaretçi akını

Göcek’teki ünlü koy, adını Türk ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan alır. Bedri Rahmi, 1970'lerde koydaki bir kayaya bir balık resmi çizmiş ve bu eser koyun simgesi haline gelmiştir. Bedri Rahmi'nin çizdiği balık resmi, koyun en tanınmış ve ziyaret edilen noktalarından biridir. Koyun hemen girişindeki iskelenin devamında yer alan balık resminin içinde farklı hayvanlara ait çizimler de yer alır. Koy, ünlü sanatçının bıraktığı bu eseri görmek isteyenler tarafından da ziyaret edilir.

Bedri Rahmi Koyu’nda Göcek'ten kalkan tekne turları ile yapılan deniz keyfinin yanı sıra, çevredeki ormanlık alanı keşfetmek için yürüyüş aktiviteleri de düzenlenebilir.

Göcek Bedri Rahmi Koyu’nda su sporları yapılabilecek bir tesis ve yeme içme ihtiyaçlarınızı gidermek için ufak işletmeler de bulunur.

Koy, hem sanatseverler hem de doğa tutkunları için ideal bir tatil destinasyondur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazlıcan Mert Arşivi