Twitter yasa dışı veri toplamaktan dört şirkete dava açtı!

Twitter yasa dışı veri toplamaktan dört şirkete dava açtı!
Twitter, veri ihlalleri nedeniyle dört Teksas şirketine dava açıyor. Elon Musk'ın şirketi, yasa dışı veri kazımanın sunucularına çok fazla yük bindirdiğinden şikayet ediyor.

Elon Musk'ın Twitter'ı daha güvenli bir yer haline getirme çabaları, tweet kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından yeni zirvelere ulaştı. ABD merkezli bir sosyal medya platformu, Teksas merkezli dört şirketi "veri kazıma" nedeniyle dava ediyor.

Elon Musk'a ait X Şirketi'nin şikayeti, söz konusu dört kuruluşun "yasadışı veri kazıma" işine karıştığını iddia ediyor. Twitter'ın ana şirketi, adı açıklanmayan dört şirkete karşı 1 milyon doların üzerinde tazminat istiyor.

Rapora göre, dört sanığın IP adreslerinden gelen otomatik kayıt taleplerinin hacmi, tek bir kişinin sunuculara gönderebileceğini çok aşıyor ve bu da Twitter sunucuları üzerinde ağır bir yük oluşturuyor.

Twitter yasa dışı veri kazıma suçlamasıyla dört şirkete dava açtı

Veri kazıma nedir?

Elon Musk'ın Twitter'ı kısıtlama kararı, kullanıcılar arasında pek çok tartışmaya neden oldu. 1 Temmuz'dan itibaren mikroblog sitesi, kullanıcıların birkaç gün boyunca görüntüleyebileceği tweet sayısını kısıtladı ve hesabı olmayan kullanıcıların gönderileri görüntülemesini yasakladı.

Şirket, bunun veri kazıma faaliyetlerine karşı bir önlem olarak yapıldığını açıkladı. Veri kazıma, web sitelerinden değerli bilgileri çıkarma işlemidir. Bu işlem, web sayfalarını gerekli bilgiler için taramak ve bu verileri başka amaçlar için analiz etmek için gerçekleştirilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.