Taliban Twitter-Threads kavgasına dahil oldu!

Taliban Twitter-Threads kavgasına dahil oldu!
Taliban yöneticisi Anas Haqqani, Twitter'ın Threads'le olan kavgasına Taliban'da katıldı. Hangi tarafta olduğunu açıklayan Taliban, Elon Musk'a desteğini dile getirdi. Peki neden böyle bir karar alındı? Arka planda ne var?

Fatma Müge Yücetürk - Bugünlerde internet dünyasının en sıcak konularından biri Twitter Threads kapışması. Bir yanda Elon Musk'ın Twitter'ı, diğer yanda sosyal medya devi Meta'nın başındaki Mark Zuckerberg. Elon Musk, Thread'i daha iyi bir yer haline getirmeye odaklanarak şimdilik sessiz kalan Zuckerberg'e karşı oldukça agresif bir duruş sergiliyor.

Bütün bunlar olurken, Taliban'ın Afganistan'dan kayda değer bir şekilde açıklama yaptı. Üst düzey Taliban yetkililerinden biri olan Anas Haqqani, Twitter yanında yer aldı. Bu bağlamda; Taliban yetkilileri, Elon Musk'ın yanında yer aldıklarını söyledi. Haqqani'ye göre Twitter, iki nedenden daha iyidir.

3c8cb45315055bf1598ea3ba0cd497a1.jpg

Peki, hangi avantajlardan bahsediliyor?

Taliban yöneticisi, neden Elon Musk'ın tarafında olduklarını açıkladı:

Twitter'ın diğer sosyal medya platformlarına göre iki önemli avantajı vardır. İlk avantaj, ifade özgürlüğüdür. İkinci avantaj, Twitter'ın kamusal doğası ve güvenilirliğidir. Twitter'ın Meta gibi hoşgörüsüz bir politikası yok. Diğer platformlar onun (Twitter'ın) yerini alamaz.

Hangi sebeple Taliban Meta'ya karşı

Taliban yöneticilerinin Elon Musk'a yakın olmasının temel nedeni tamamen farklı. Mark Zuckerberg liderliğindeki Meta, Facebook'ta Taliban ile ilgili paylaşımları ve Taliban üyelerini engelledi. WhatsApp'ın Taliban tarafından kullanımının engellenmesi için de önlemler alındı. Ancak Twitter'da öyle değil. Hedayatullah Hedayat ve Abdul Haq Hamad gibi Taliban liderleri bile Twitter hesaplarını doğruladı. Tüm bunlar, Taliban'ın neden meth'e karşı olduğunu anlamak için yeterli...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.