Twitter'ın 2023'ün başından itibaren battığı ortaya çıktı!

Twitter'ın 2023'ün başından itibaren battığı ortaya çıktı!
Cloudflare'den alınan veriler, Twitter trafiğinin 2023 boyunca istikrarlı bir şekilde düştüğünü gösteriyor. İpliklerin serbest bırakılmasıyla daha da dik bir düşüş görüldü.

Necdet Oktay Apaydın - Twitter, Eylül 2022'de Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alındı ​​ve o zamandan beri gerçekten gün ışığını görmedi. Twitter Blue abonelikleri kaldırıldı, Blue Tiking parayla mümkün oldu ve binlerce mühendis işten çıkarıldı.

Yaşanan bu olaydan sonra Twitter'a alternatif aramaya başlayan kullanıcılar, çözümü bir süre Mastodon ve BlueSky'de buldu. Ancak Mark Zuckerberg bir fırsat gördü ve 5 Temmuz'da Instagram bağlantılı Twitter rakibi Threads'i başlattı. Bugün ayrıca Threads ve Elon Musk'ın Twitter'ı nasıl felç ettiğine dair ayrıntılar da görüldü.

Twitter'da yaşanan değişim

twitter

Cloudflare'nin en son altı aylık DNS trafik grafiği, Twitter trafiğinin 2023'ün başından beri düşüşte olduğunu net bir şekilde gösterdi. Bu düşüş, Threads'in yayınlandığı Temmuz ayının ilk birkaç gününde daha da arttı.

Elbette bu grafikle ilgili söylenmesi gereken önemli bir şey var. Grafikteki trafik verileri yalnızca 1.1.1.1 DNS adresi üzerinden alınan trafiğe dayalıdır. Bu DNS'yi kullanmayan cihazlardan yapılan erişimler sayılmaz.

Bu durumun tersini gösteren verilerde var!

twitter

Cloudflare'ın DNS verileri Twitter trafiğinde düşüş olduğunu gösteriyor ancak Apptopia'nın verileri farklı bir noktaya işaret ediyor. Apptopia verilerine göre günlük aktif Twitter kullanıcı sayısı 2023'te artmaya devam edecek.

Elbette, başlık başına günlük aktif kullanıcı sayısının nasıl değiştiğini görebilirsiniz, ancak veriler önümüzdeki haftalarda güncellenecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.