Twitch kapatılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı: Yayın platformu Twitch yasaklanacak mı, erişim engeli mi gelecek?

Twitch kapatılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı: Yayın platformu Twitch yasaklanacak mı, erişim engeli mi gelecek?
Sosyal medya platformu Discord'a getirilen erişim engeli sonrası Bakan Uraloğlu'ndan bir başka yayın platformu olan Twitch hakkında bir açıklama geldi. Uraloğlu'na "Twitch kapatılacak mı?" sorusu soruldu. Peki Twitch kapatılacak mı?

Sosyal medya platformları Telegram ve Discord üzerinden yapılan paylaşımlar büyük tepki almış ve gençlerin şiddet içerikli paylaşımları diğer sosyal medya paylaşımlarında yankı bulmuştu. Gelişmelerin ardından Discord uygulamasına erişim engeli getirilmişti.

Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discort'a yönelik erişim engelini getirildiğini hatırlatarak, başka bir yayın platformu olan Twitch ile ilgili de konuştu.

YAYIN PLATFORMU TWİTCH KAPATILACAK MI?

Uraloğlu, Twitch sorusuna "Toplumu korumak için her türlü adımı atacağız." yanıtını verdi.

twitch1.png
Twitch uygulamasının kapatılması konusu da gündemde yerini aldı.

Discort'un tamamen kapalı bir sistem olduğunu ifade eden Uraloğlu, "Bizim güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar. Bize şikayet gelmesi olayında biz müdahil olabiliyoruz." şeklinde konuştu.

DİSCORD NEDEN KAPATILDI?

Discort gibi platformların toplum tarafından kapatılmasının istediğini söyleyen Uraloğlu, konuşmasında "Bugün bütün toplum kesimlerinde beraber hareket etmemiz gerekiyor. Discort'ta kendi bilgilerinin IP adresleri dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz erişim engeli getirdik." ifadelerine yer verdi.

"Bazı şeyleri ancak öğrendiğimizde müdahale edebiliyoruz." diyen Bakan Uraloğlu, her şeyi denetleme imkanlarına sahip olmadığını söyleyerek "Discort'u kapattık ve büyük bir memnuniyet var." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.