Discord kapatılıyor mu? Discord yasaklanacak mı? Bakanlık'tan açıklama geldi

Discord kapatılıyor mu? Discord yasaklanacak mı? Bakanlık'tan açıklama geldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Discord platformunun erişime kapatılmasıyla ilgili sorulara yanıt geldi. Peki Discord kapatılacak mı? Discord yasaklanıyor mu? İşte Bakanlık'ın konu hakkındaki açıklaması...

Popüler mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması olarak bilinen Discord, son günlerde kapatılma konusuyla gündeme geliyor. Platform özellikle gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelmişti.

Sosyal medyada ortaya atılan iddialar ve yayınlanan görüntüler sonrası, söz konusu uygulamanın engellenip engellenmeyeceği merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord platformuna ilişkin sorulara yanıtlar verdi.

DİSCORD KAPATILACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İçişleri, Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlarıyla hafta sonu bir toplantı yapıklarını söyleyerek “Yasakçı bir yaklaşımı benimsemek istemiyoruz, ancak gençleri korumak adına gerekli adımları atmaktan çekinmeyiz,” şeklinde konuştu.

Uraloğlu, erişim engeli konusunda henüz kesin bir kararın alınmadığını ifade etti. Bakan, “Yasakçı bir tutum yerine, gerekli önlemleri değerlendirerek erişim engelini tartışıyoruz" dedi.


BAKAN URALOĞLU AİLELERE ÇAĞRIDA BULUNDU


Bakan Uraloğlu, son gelişmelerle ilgili anne ve babalara da uyarıda bulundu. “Çocuklarımızın internet kullanımını denetleme konusunda ailelerin sorumluluğu büyük," diyen Bakan, ebeveynlere tavsiyede bulunarak "Çocuklarınızın ziyaret ettiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından izleyin" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.