TEKNOFEST: Ayakları yere basmayan festival Adana'da rekor katılımla başladı

TEKNOFEST: Ayakları yere basmayan festival Adana'da rekor katılımla başladı
Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana’da teknoloji severlerle buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü günde festivalde konuşma yaptı. Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda 6 Ekim'e kadar katılımcılara açık.

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl Akdeniz’in kalbinde, Adana’da teknoloji severlerle buluştu. Teknoloji ve inovasyon festivali TEKNOFEST, Adana'da görkemli bir törenle başladı.

ta-6241-enkqo.jpg

TEKNOFEST açılış heyecanı

Havacılık, uzay ve teknolojiye dair Türkiye’nin en büyük etkinliğine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşayan Adana, yenilikçi projelere ilham vermeye devam ediyor.

Festival alanında kortej yürüyüşü ile başlayan açılış seremonisi ana sahne de, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşker’in konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından TEKNOFEST’e destek veren 128 paydaş kurumun yöneticilerinin de sahneye davet edilmesi ile birlikte açılış gerçekleştirildi.

2286244.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEKNOFEST'te konuşma yaptı

TEKNOFEST logolu montla platforma çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, festivale değinen Cumhurbaşkanı ayrıca dış politika ile ilgilide konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'e sert çıktı

TEKNOFEST’te konuşan Erdoğan, İsrail’e sert çıktı: “Sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Nihai hedefin neresi olduğunu görmek için kâhin olmaya gerek yok. Vaat edilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar.” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a hediye takdim etti. Erdoğan, daha sonra TEKNOFEST Girişim Yarışması`nda dereceye giren gençlere ödüllerini verdi.

2286241.jpg

92o5638-i94c9.jpg

Havacılık gösterileri nefes kesti

Teknofest Adana’da düzenlenen havacılık gösterileri, teknoloji yarışmaları, bilim atölyeleri ve seminerler, teknolojiye ilgi duyan her yaştan katılımcıya ilham veriyor. Festivalin en önemli özelliklerinden biri de gençlerin projelerini sergileme ve alanında uzman isimlerle buluşma fırsatı yakalaması. Ziyaretçiler, insansız hava araçları, robotik teknolojiler ve uzay keşifleri gibi pek çok farklı alanda düzenlenen etkinliklere katılma fırsatı bulacak.

92o5740-dv8kq.jpg

TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda

TEKNOFEST Akdeniz kapsamında 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen festivalde ilkler de yaşanıyor. Festival boyunca gökyüzünde gerçekleşecek akrobasi gösterilerinden, ileri teknoloji simülasyonlarına, bilimsel atölyelerden, sürükleyici sergilere kadar her yaştan katılımcı için unutulmaz bir etkinlik programı yer alacak.

İşte Etkinlik Haritası

etkinlik-haritasi-tr.jpg

ta1-9855-ouibz-1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Canan İspir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.