iOS 18 ile gelecek yeni özellikler ortaya çıktı!

iOS 18 ile gelecek yeni özellikler ortaya çıktı!
iOS 17 öncesinde iOS 18 ile ilgili bilgiler ortaya çıkmıştı. Açıklamaya göre Apple, iOS 18'de Siri'yi daha akıllı hale getirmek için yapay zeka modellerini kullanmayı planlıyor.

Apple, iPhone 15 serisini duyurmak için 12 Eylül'de "Wonderlust" etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Şirket ayrıca iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ve ek güncellemeleri de yayınlayacak. Şirketin iOS 17'yi 22 Eylül'de yaygın olarak kullanılabilir hale getirmesini bekliyoruz. Ancak iOS 17 resmi olarak yayınlanmadan önce iOS 18 ile birlikte gelecek yeni özellikler ve Siri'nin büyük iyileştirmeleri ortaya çıktı.

iOS 18, yapay zeka odaklı olabilir

iOS 18, oldukça harika özelliklerle gelecek yıl tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak. The Information'a göre şirket, platformun çeşitli yönlerine entegre edilecek genelleştirilmiş yapay zeka teknolojileri hazırlıyor. Yapay zekanın ilgi odağı olduğu görülüyor.Rapora göre iOS 18, dil modellerinin kullanımıyla Siri'yi çok daha akıllı hale getirecek.Şu anda Siri yalnızca alarm ayarlama, uygulamaları açma ve daha fazlası gibi temel görevler için kullanışlıdır.

Rapora göre iOS 18'deki Siri, karmaşık çok adımlı komutları anlayıp otomatikleştirebilecek. Adil olmak gerekirse, iOS 16 ve iOS 17'de zaten kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış görevleri otomatikleştirebilen bir Kısayol uygulaması var. Ancak komutları ve eylemleri ayarlama sürecinin tamamı oldukça sıkıcıdır. iOS 18'de Siri, arka planda birden fazla adım atabilir ve yalnızca sesinizi kullanarak eylemleri veya sonuçları sunabilir. Örneğin, bir sanal asistan birden fazla fotoğrafı birleştirerek GIF'ler oluşturabilir ve bunları arkadaşlarına gönderebilir.

indir-001.webp

iOS 18 ne zaman gelecek?

Apple'ın verimli yapay zeka dil modellerini gelecek yıl iOS 18'e entegre edeceği söyleniyor. Şirket, iPhone 16 serisine bazı işlevler ekleyebilir.Ancak yeni Siri'nin aynı zamanda iOS 18 uyumlu tüm cihazlarda da yer alması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.