Google Chrome, 15. yıl dönümünü kutlamak için yeni özellikler çıkartıyor!

Google Chrome, 15. yıl dönümünü kutlamak için yeni özellikler çıkartıyor!
Dünyanın en popüler tarayıcısı Google Chrome, 15'inci yıl dönümünü kutlamak amacıyla yeni özelliklerini tanıttı.

Google Chrome, dünya genelinde %64, Türkiye'de ise %76 kullanım oranıyla en çok kullanılan tarayıcı unvanını hâlâ elinde tutuyor. Platformdan bağımsız olarak birçok kişinin ilk tercihi olan Google Chrome 15 yaşında. Yıldönümü vesilesiyle yeni tarayıcı renkleri ve uzantı kategorilerini getiriyor. Bununla sınırlı olmamak üzere platform bazı ekstra güvenlik özellikleri de eklemeyi planlıyor.

Chrome’un 15. yaş gününü kutlarken getirdiği yenilikler

chrome-15-yas-gunu-icin-yeni-ozellikler-sundu.jpg

Google Chrome henüz çok genç ve yeniden tasarımı ve güvenlik özellikleriyle 15.yılını kutluyor. Google, yeni renkler ve açık ve koyu modlara daha sorunsuz erişim dahil olmak üzere, Material You tasarım diliyle arka plan özelleştirmesini sunduğundan, standart beyaz arka plana elveda deyin.

Tasarımı değiştirmek için yapmanız gerekenler

Tarayıcınızın tasarımını değiştirmek için ana sayfanızın alt kısmındaki "Chrome'u Özelleştir" etiketli yeni düğmeyi tıklayın. Ardından bir açılır pencere size renkli çizgilerle temayı sarıdan mora ve aradaki tüm renkleri değiştirme seçeneği sunacaktır. Chrome otomatik olarak tıkladığınız seçeneğe atlayacaktır.

Bu sayede seçim yapmadan önce farklı renkleri keşfedebilirsiniz. Burada ayrıca tarayıcınızı açık moda, karanlık moda veya bilgisayar ayarlarınızla eşleşecek şekilde ayarlamayı da seçebilirsiniz. Ayarlarınız, oturum açtığınız Google hesabına bağlı olarak değişebilir (ve hatta isterseniz varsayılan olarak beyaz bile kalabilir).

Şifre yönetimi değişti

Google ayrıca Chrome'un açılır menüsüne daha fazla seçenek ekledi; şirket, bunun Google Şifre Yöneticisi ve uzantıları gibi araçlara daha hızlı erişim sağlayacağını söylüyor. Ayrıca Chrome'un yeni "modern" web mağazasının genel önizlemesine de göz atabilirsiniz. Önerileri indirmek istiyorsanız artık yapay zeka destekli Uzantılar ve Düzenleyicinin Öne Çıkan Noktaları sekmesi var.
Yıldönümü güncellemeleri esas olarak tasarıma odaklanıyor ancak şirket aynı zamanda Google Chrome'un 15. yılını kutlamak amacıyla güvenli tarama teknolojisini de geliştirmeye çalışıyor. Kimlik avı veya kötü amaçlı yazılım tehditlerine sahip sitelerin dahili listesini her yarım saatte bir güncellemek yerine, Chrome'un artık siteleri gerçek zamanlı olarak kontrol etmesi gerekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.