Tüm dünya onu konuşuyor! Stephen Curry'nin kariyerinde öne çıkanlar...

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ABD ile Fransa arasında oynanan final erkekler basketbol final müsabakasının son dakikalarına damga vuran yıldız basketbolcu Stephen Curry yalnızca basketbolseverlerin değil tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarmıştı. Peki Amerikalıların dünyaca ünlü şutörü Steph Curry'nin yıldızı nasıl parladı, kariyerinin öne çıkan anları ve dönüm noktaları neler? İşte ABD'li yıldızın kariyeri...

36 yaşındaki Amerikalı basketbol oyuncusu Stephen Curry, NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi şutörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Henüz kariyerini sonlandırmadan adını efsaneler arasında yazdırmayı başaran Amerikalı profesyonel basketbolcu, 14 Mart 1988'de dünyaya geldi.

Curry, halen NBA'de Golden State Warriors takımının önemli bir parçasıdır ve takımına birçok başarı kazandırmıştır. Yıldız basketçi son olarak 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ABD Milli Takımı ile altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

7. sıradan draft

Curry kariyerinin henüz başında kolej basketbolunu Davidson Koleji'nde oynadı. Burada sergilediği etkileyici performans sayesinde 2009 NBA Draftı'nda Golden State Warriors tarafından 7. sıradan seçildi. Çaylak sezonunda dikkat çeken bir performans sergiledi ve Yılın Çaylağı Ödülü yarışında ikinci oldu.

Meşhur üç sayılık atışları

Steph Curry, üç sayı çizgisinin gerisinden attığı isabetli şutlarla NBA'de devrim yarattı. 2012-2013 sezonunda 272 üçlükle NBA rekorunu kırdı ve bu rekoru sonraki sezonlarda defalarca geliştirdi. 2015-2016 sezonunda 402 üçlükle bir sezonluk rekor kırdı.

Oy birliğiyle MVP

Başarısını ödüllerle perçinleyen Curry, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında NBA'in En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi. 2015-2016 sezonunda, oy birliğiyle MVP seçilen ilk oyuncu oldu.

4 şampiyonluk yaşadı

Golden State Warriors ile 2015, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında NBA şampiyonluğu yaşayan Curry, bu şampiyonlukların kazanılmasında büyük rol oynadı. Steph aynı zamanda Warriors'ın modern NBA'de bir dominasyon kurmasına yardımcı oldu. Ligdeki oyun tarzını değiştiren isimlerden biri oldu.

NBA'de Curry etkisi

Stephen Curry, NBA'deki şutörlük standardını yükseltti ve üç sayılık atışların oyunun en önemli parçalarından biri haline gelmesine katkıda bulundu. Küçük yaşlardan itibaren Curry, yetenekleri ve liderlik özellikleriyle genç basketbolculara ilham kaynağı oldu ve olmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazlıcan Mert Arşivi