Lukas Podolski futbolu bıraktı mı, kaç yaşında, nereli, GS’de oynadı mı, şampiyonlukları ve kariyeri

Lukas Podolski futbolu bıraktı mı, kaç yaşında, nereli, GS’de oynadı mı, şampiyonlukları ve kariyeri
Podolski, altyapısında yetiştiği Köln ile formasını giydiği son takım olan Polonya ekibi Gornik Zabrze arasında oynanan özel maçla futbol kariyerini noktaladı. İşte, Lukas Podolski'nin kariyeri, başarıları ve Galatasaray’daki dönemiyle ilgili detaylar.

Lukas Podolski Kaç Yaşında ve Nereli?

Lukas Podolski, 4 Haziran 1985 tarihinde Polonya'nın Gliwice kentinde doğdu. Ancak ailesiyle birlikte Almanya'ya göç ettikten sonra Alman vatandaşı oldu ve kariyerinin büyük bölümünü Alman kulüplerinde geçirdi. 2024 itibarıyla 39 yaşında olan Podolski, aktif futbol hayatını resmi olarak sonlandırdı.

6708f1375e146430.webp

Lukas Podolski’nin Galatasaray Kariyeri

Podolski, 2015 yılında Galatasaray’a transfer oldu ve 2 sezon boyunca Sarı-Kırmızılı formayı terletti. Galatasaray'da oynadığı 75 maçta tam 34 gol atan başarılı forvet, takımın önemli isimlerinden biri oldu. Podolski, Galatasaray'daki performansı ile taraftarların gönlünde taht kurdu.

Antalyaspor Kariyeri

Podolski, Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra Antalyaspor ile anlaşarak Türkiye macerasına devam etti. 1,5 sezon boyunca Antalya ekibinde forma giyen Podolski, 47 maçta 7 gol kaydetti.

Alman Milli Takımı ve Şampiyonluklar

Podolski, Almanya Milli Takımı formasını tam 130 kez giydi ve 49 gol attı. Özellikle 2014 FIFA Dünya Kupası zaferi, Alman futbolcunun kariyerindeki en büyük başarılarından biri olarak kayıtlara geçti. Kariyeri boyunca toplam 12 kupa kazanan Podolski, Bayern Münih, Arsenal, Inter gibi büyük kulüplerde de forma giydi.

Futbol Kariyeri ve Başarıları

Lukas Podolski, kariyeri boyunca şu önemli kulüplerde forma giydi:

  • Köln (Altyapı ve profesyonel)
  • Bayern Münih
  • Arsenal
  • Inter
  • Galatasaray
  • Antalyaspor
  • Gornik Zabrze (Polonya)

Podolski'nin kazandığı önemli başarılar arasında 1 FIFA Dünya Kupası ve çeşitli yerel lig şampiyonlukları yer alıyor. Futbolseverlerin gönlünde ise özellikle mütevazı ve çalışkan kişiliğiyle iz bıraktı.

Son Maçı ve Veda

Alman yıldız, son olarak altyapısından yetiştiği Köln ile formasını giydiği Gornik Zabrze arasında oynanan özel maçla kariyerini noktaladı. Podolski, kariyerine son noktayı koyarken futbol dünyasına ve hayranlarına teşekkürlerini sundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.