Bakan Yerlikaya 'Gereği yapıldı' diyerek paylaştı: Ambulansın önünü kesip şoförü darp eden magandalar yakalandı

Bakan Yerlikaya 'Gereği yapıldı' diyerek paylaştı: Ambulansın önünü kesip şoförü darp eden magandalar yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarının darp eden şahısların yakalandığını açıkladı.

Bursa’da kalp krizi geçiren bir kadını hastaneye götüren 112 ekipleri, bir araç tarafından emniyet şeridinde durduruldu. Şahıslar ambulansın içinde hasta olup olmadığını kontrol etmek istedi ardından ise sağlık çalışanlarına saldırdı.

Olay Bursa Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda meydana geldi. İddiaya göre seyir halinde ilerleyen bir otomobil sürücüsü önünde ilerleyen kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarından yol istedi.

Ambulans şoförü yol verse de otomobilin içerisinde bulunan baba ve oğul, ambulansın içerisinde hasta bulunmadığını ve sirenlerin boşa çaldığını iddia ederek şoförün yolunu kesti.

Emniyet şeridinde ambulansın önüne kırarak araçtan inen baba ve oğul, sağlık çalışanları ile tartışmaya başladı. O esnada şahıslardan biri, kadın sağlık görevlisinin üstüne yürüdü ve kendisini engellemek isteyen sağlık görevlisine ise art arda yumruk atmaya başladı.

Bir süre daha sağlık görevlileriyle tartışan baba ve oğul, otomobile binerek olay yerinden uzaklaşırken sağlık görevlisi yaralı halde hastayı hastaneye yetiştirmek için yoluna devam etti.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Gereği yapıldı-33' başlıklı paylaşımı ile Bursa’da kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarının darp edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Ambulansın önünü kesen şüpheli şahısların S.Y. ve M.Y. olduğu tespit edildiği belirtilen şoförü darp eden şüpheliler yakalandığı bildirildi.

Açıklamada "Sosyal medyada yer alan ve Bursa’da kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarının darp edilmesiyle ilgili olarak; Ambulans kamerasının görüntüleri Emniyet birimlerimizce incelenmiş, ambulansın önünü kesen şüpheli şahısların S.Y. ve M.Y. olduğu tespit edilmiştir. Doktor ve Acil Tıp Teknisyenin hastayla ilgilendiği sırada ambulansın önünü keserek ambulans şoförünü darp eden şüpheliler yakalanmıştır. Şüphelilerden M.Y. TUTUKLANMIŞ, S.Y. ‘ye ise adli kontrol kararı verilmiştir. Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı? diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla ve asla kabul edilemez. Gereği yapılır." denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.