Kalpazan dizisi oyuncusu Tarık kim, hayatı biyografisi (nereli, kaç yaşında, evli mi)

Kalpazan dizisi oyuncusu Tarık kim, hayatı biyografisi (nereli, kaç yaşında, evli mi)
Sarp Akkaya, Show TV’nin yeni dizisi Kalpazan'da Tarık karakterine hayat veriyor. Televizyon dünyasında önemli yer edinen Sarp Akkaya kimdir, nereli, kaç yaşında ve evli mi? İşte, Sarp Akkaya’nın hayatı ve biyografisi.

Sarp Akkaya Kimdir?

Sarp Akkaya, 13 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2024 yılı itibarıyla 44 yaşında olan Akkaya, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Oyunculuğa Bizim Aile dizisiyle adım atan Akkaya, sinema ve tiyatro alanında da aktif olarak çalışmaktadır.

arp2.webp

Kaç Yaşında ve Nereli?

Sarp Akkaya, 44 yaşında olup İstanbul doğumludur. Oyunculuk kariyerinde önemli projelerde yer almış, performansıyla büyük beğeni kazanmıştır. Kariyerinin yanında, seslendirme çalışmaları da yaparak çok yönlülüğünü ortaya koymaktadır.

Sarp Akkaya Evli mi?

Sarp Akkaya, 2017 yılında Sinem Yalçınkaya ile evlenmiştir. Çift, mutlu evliliklerini sürdürmektedir. Akkaya’nın özel hayatı genellikle medyadan uzak bir şekilde devam etmektedir.

Kalpazan Dizisindeki Tarık Karakteri

Kalpazan dizisinde Tarık, başrol karakteri Adem’in hayatına kalpazanlıkla dahil olan karanlık bir adamdır. Tarık, Adem’in karmaşık dünyasında önemli bir rol oynayarak dizinin ana çatışmalarından birini oluşturacak.

Oynadığı Dizi ve Filmler

Sarp Akkaya, kariyerinde birçok dikkat çeken projede yer almıştır. İşte oyuncunun bazı önemli yapımları:

  • Ezel (Tevfik)
  • Suskunlar (Sarı)
  • Muhteşem Yüzyıl (Atmaca)
  • Kurtlar Vadisi Pusu (Servet)
  • Maviye Sürgün
  • Söz
  • Paramparça
  • Çukur

Kariyerinin İlk Yılları

Sarp Akkaya, tiyatro sahnelerinde de birçok projede yer almıştır. Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu'nda sahnelenen Kaos ve Sonra gibi oyunlarla başladığı tiyatro kariyerini, Alchera Tiyatro Topluluğu'nda devam ettirmiştir. Burada 6. Gün ve Devenin Hörgücü Yamuk Olur gibi oyunlarda da rol almıştır.

Sosyal Sorumluluk

Sarp Akkaya, aynı zamanda SosyalBen Vakfı'nın yönetim kurulu üyesidir. Dezavantajlı bölgelerdeki çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan bu vakıf ile Akkaya, çocukların özgüvenlerini ve sosyal kimliklerini desteklemeye yönelik projelerde yer almaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.