İçişleri Bakanlığı'ndan Suriyeliler açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan Suriyeliler açıklaması
İçişleri Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından Suriyeliler ve yabancı uyruklu şahıslarla ilgili işlemlere dair bir açıklama mesajı yayınladı.

İçişleri Bakanlığı, "Ülkemizdeki geçici koruma altındaki Suriyeliler ve uluslararası koruma kapsamındaki yabancılarla ilgili işlemler noterlikler üzerinden yapılmamaktadır" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ülkemizdeki geçici koruma altındaki Suriyeliler ve uluslararası koruma kapsamındaki yabancılarla ilgili işlemler noterlikler üzerinden yapılmamaktadır. İkamet izni, bilimsel araştırma amacıyla gelecekler, ticari bağlantı veya iş kuracaklar, eğitim ve turizm amacıyla gelenler ile Türk vatandaşıyla evli olanlar gibi yabancıların talep ettiği bir hukuki statüdür. Noterler Birliği ile gerçekleştirilen bahse konu protokol de sadece belirtilen amaçlarla ülkemize gelen yabancıların ikamet izni başvuru süreçlerini kapsamaktadır. Ancak kimi çevreler dezenformasyon yaparak gerçekleri çarpıtmaya devam ediyor. Tüm bu algı çalışmalarına karşı aziz milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirmeyi sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.