İstanbul'da öğrenci indiriminde 30 yaş sınırına dava: 'Eşitlik ilkesine aykırı'

İstanbul'da öğrenci indiriminde 30 yaş sınırına dava: 'Eşitlik ilkesine aykırı'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İstanbulkart kullanımında öğrenci için yapılan indirime yaş sınırı getirilmesine karşı dava açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Temmuz ayı içindeki son toplantısında İstanbulkart yönetmeliğinde öğrenci tanımını '30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde değiştirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İBB Meclisi tarafından alınan 30 yaş üstü öğrencilerin ulaşımda "Öğrenci İstanbulkartı"ndan yararlanamayacağına ilişkin kararın iptali için dava açtıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat Türkyılmaz, "30 yaş üstü öğrencilerin ulaşımda 'Öğrenci İstanbulkartı'ndan yararlanamayacağına ilişkin İBB uygulamasının iptali için davamız açılmıştır." dedi.

"Eşitlik ilkesine aykırı"

Konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceğini bildiren Türkyılmaz, uygulamaya karşı dava açmak isteyenler için dava dilekçesinin görselini de paylaştı.

Türkyılmaz'ın mahkemeye sunduğu dilekçede, İBB Meclisi tarafından alınan kararın, anayasal güvence altına alınmış eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ettiği belirtildi.

İBB Meclisi tarafından alınan karar ile getirilen 30 yaş sınırının makul bir gerekçeye dayanmadığı belirtilen dilekçede, eşitlik ilkesi kapsamında Anayasa Mahkemesi tarafından aranan diğer şartları da karşılamaktan uzak olduğu kaydedildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.