Özgür Karabat: Özelleştirme ile halkın yoksullaştırılması ve şirketlerin iflası amaçlanıyor

Özgür Karabat: Özelleştirme ile halkın yoksullaştırılması ve şirketlerin iflası amaçlanıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AK Parti'nin ekonomi politikasındaki dezenflasyon programının bir sonraki adımını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AK Parti'nin dezenflasyon programındaki ekonomi yönetiminin ikinci perdesini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla anlattı.

Karabat, dezenflasyon programı sürecinde halkın yoksullaştırılması, ikinci ayağında da şirketlerin değerinin düşürülerek iflas boyutuna getirilmesinin amaçlandığını vurguladı. Ayrıca KOBİ'nin iflas edeceğini ve bazı büyük şirketlerin ederinden daha az bir mebla ile satılmak isteneceğini, kamu bankalarından birinin de Körfez sermayesine verilmesinin planlandığını belirtti.


Özgür Karabat açıklamalarının tamamı ise şöyle;

"DEZENFLASYON PROGRAMINDA İKİNCİ PERDE: ÖZELLEŞTİRMELER
Köprü geçiş ücretlerine yapılan zam ile hedeflenen ne?
“Programımız çalışıyor, dezenflasyon başladı” dedikleri işin ilk aşamasında halkın yoksullaştırılması, ikinci ayağında da şirketlerin değerinin düşürülmesi, hatta iflas noktasına getirilmesi yatıyor.
Şunu asla unutmayın: AKP’nin uyguladığı her siyasi ve ekonomik program bir “transfer” olmak zorundadır. Siyasi program ile kadrolaşma ve toplum mühendisliği uygular. Ekonomi programı ile de mutlaka servet transferi gerçekleştirir.
Maalesef yüzlerce KOBİ’nin iflas edeceğini göreceğiz. Bazı büyük şirketler de büyük sıkıntılar çekecek ve bunlar 3 kuruş paraya birilerine satılmak istenecek!
Bunlara kamunun elinde kalan son KİT’ler de dahil.
Adı konulmamış bir IMF programı ile özelleştirmeler yapılacak.
Uzun süredir dile getirdiğimiz enerji sektöründe TEİAŞ, EÜAŞ’ın satışı halen masada. Yine aynı şekilde kamu bankalarından birisinin de Körfez sermayesine verilmesi planlanıyor.
Zaten bir sürü santralini sattıkları EÜAŞ’ın elinde neler kaldı biliyor musunuz? Bazıları şöyle:
İstanbul, Bursa doğalgaz çevrim santralleri. Atatürk, Keban, Ilısu barajları, Soma, Afşin Elbistan termik santralleri, çok sayıda maden sahası vs…
Sadece EÜAŞ’ın elindeki varlıkların değerinin 50 milyar doları aştığı biliniyor. Bunlar hepimizin, tüm yurttaşların…
Özel sektörün de kamunun da şirketleri hepsi birer milli servettir. AKP’nin gizli ajandalarına kurban edilmesine asla izin vermeyiz." ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.