Zeki Kardaş bu kez de mührü söküp tehdit etti!

Zeki Kardaş bu kez de mührü söküp tehdit etti!
Kendine muhalif olan site sakinlerinin evlerinin önündeki ağaçları kestiren site yöneticisi bir skandala daha imza attı.

Kendine muhalif olan site sakinlerinin evlerinin önündeki ağaçları kestiren site yöneticisi bir skandala daha imza attı. Kendi aracını siteye kiralayan Zeki Kardaş, şimdi de siteye hırsız giriyor gerekçesiyle bir restoranın önüne duvar ördürdü. İşletme yetkilileri belediyeye itiraz etti. Belediye duvarı mühürledi. Mührü söküp zabıtaları tehdit eden Kardaş, kendisine “Hukuk var adalet var” diyen bir zabıtaya, “Boş ver hukuku mukuku” dedi.

Ümraniye’de Nurettin Canikli, Muammer Güler, Vedat Demiröz gibi eski bakan ve milletvekillerinin oturduğu Yeşilvadi Konakları’nın site yöneticisi Zeki Kardaş’ın hukuk tanımaz uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Kardaş, siteye hırsız girdiği iddiasıyla Yeşilvadi Konakları’nın hemen altında bulunan bir restoranın etrafını duvarla çevirttirdi. İşletme sahipleri soluğu Ümraniye Belediyesi’nde aldı. Zabıta hemen olay yerine giderek duvarı mühürledi.

Zabıtaya çıkıştı

Yeşilvadi Konakları site yöneticisi Zeki Kardaş, zabıtanın duvarı mühürlemesiyle birlikte küplere bindi. Zabıtanın mührünü söküp, duvarı ören işçilere “Çalışın” talimatı veren Kardaş, kendisine ‘Hukuk’ hatırlatması yapan bir zabıtaya, “Sizi bilmem ne gazetesine manşet yaptıracağım. Bunun hesabının vereceksiniz. Hukukmuş. Ne hukuku? Bırak hukuku mukuku” karşılığını verdi. O tartışma anları an be an kameraya kaydedildi. Kameraya çekildiğini bildiği halde Kardaş’ın rahat bir şekilde zabıtaları tehdit etmesi dikkat çekti.

Herkes amacını biliyor

Damga, restoranın mülk sahibi İsmail Yavuz’a olayın gerekçelerini sordu. Yavuz, “Biz burayı 2009 yılında KİPTAŞ’tan satın aldık. O tarihlerde KİPTAŞ’ın başında Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım bulunuyordu. Biz buraya duvar yapılacağını duyduk. İsmet Yıldırım geldi. Duvar yapılmaması için uyarılarını yaptı ve gitti. Zeki Kardaş, belediye başkanın gittiği gece ansızın buraya baskın yaptı. Duvar ördü. Belediyeye şikayet ettik. Zabıta geldi duvarı mühürledi. O sırada Zeki Kardaş da buradaydı. Başladı zabıtaları tehdit etmeye. Hukuk tanımadığını söyledi. Mühür söküp duvar yapımını devam ettirdi. Ümraniye Belediyesi zabıtaları da Zeki Kardaş’ın mühür fekki yaptığına dair tutanak tuttu. Burası aslında Yeşilvadi Konakları projesine dahil olan bir dükkan. Hem içeriye hem de dışarıya kapısı bulunuyor. Dışarıya kapısı olduğu için burayı satın aldık. Kiraya verdik. Zeki Kardaş’ın amacını herkes biliyor. Onun amacı kiracıları yıldırıp daha sonra burayı ele geçirmek” diye konuştu.


SİYASETTEN TORPİLLİ!

Mührü söküp zabıtayı kovan Zeki Kardaş’ın arkasındaki gücün siyasi olduğu ortaya çıktı. Kardaş’ın kızı Ayşe Kardaş Ergezen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı yapıyor. Eski bakanlardan Zeki Ergezen’in de dünürü olan Kardaş, bir süre önce de kendisine muhalif olan site sakinlerinin evlerinin önündeki ağaçları kesmesiyle gündeme gelmişti. Damga, Zeki Kardaş’ın site içerisinde ağaçları kesmesini “Muhaliflerin Dalını Kesti” başlığıyla gündeme getirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.