Kent Konseyi Başkanı Koçal'dan eski başkan Kızılırmak'a çağrı: Bu süreç Bakırköy'e zarar verir!

Kent Konseyi Başkanı Koçal'dan eski başkan Kızılırmak'a çağrı: Bu süreç Bakırköy'e zarar verir!
Bakırköy Belediyesi’nin çağrısı ile yapılan genel kurulda delegelerin tamamının oyunu alarak seçilen Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal, yürütme kurulu üyeleriyle ilk toplantısını yaptı.

Bakırköy Belediyesi’nin çağrısı ile yapılan genel kurulda delegelerin tamamının oyunu alarak seçilen Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal, yürütme kurulu üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Eski Başkan Halil Kızılırmak'ın hala ‘Kent Konseyi Başkanı’ titrini kullandığını belirten Koçal, “Gel devir teslim yapalım. Bu süreç Bakırköy'e zarar verir” çağrısında bulundu

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun çağrısı ile yapılan genel kurulda delegelerin tamamının oyunu alarak seçilen Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal, yürütme kurulu üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Bakırköy İş İnsanları Derneği’nin toplantı salonunda bir araya gelen üyeler, önce durum değerlendirmesi yaptı. Genel Kurul çağrısının mevcut konsey başkanı tarafından yapılması gerektiğini ileri süren ve görev süresi bitmediği gerekçesiyle belediyeyi mahkemeye veren Kent Konseyi eski Başkanı Halil Kızılırmak ise genel kurul çağrısı yapmış, bir gurup STK temsilcisinin katılımıyla başkanlık seçimi gerçekleştirmişti.

Keşke aday olsaydı

Halim Kızılırmak’ın ‘Kent Konseyi Başkanı’ titrini kullanmasından duyulan rahatsızlığın dile getiren Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal, Belediye Başkanı Ovalıoğlu'nun yaptığı genel kurul çağrısına karşılık demokratik bir seçim olması amacıyla kendisinin adaylığını açıkladığını söyledi. “Keşke Halim bey de aday olsaydı” diyerek konuşmasını sürdüren Koçal, “Ancak Halim bey, çağrı yapma yetkisinin kendisinde olduğunu, ayrıca görev süresinin bitmediğini gerekçe göstererek itiraz etti ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hemen ertesinde belediye de emsal kararları mahkemeye sunarak yürütmeyi durdurma kararını kaldırttı ve seçim yapıldı. Halim bey yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına da itiraz etti ancak mahkeme itirazını kabul etmeyip reddetti. Mahkeme ret verdi ancak dava süreci devam ettiği için Halim bey hukuki süreci bekleyeceğini söylemiş. Bu yüzden de Kent Konseyi Başkanı titrini kullanmaya devam ediyor” dedi.

Kapışmak istemiyoruz

Başkan Ovalıoğlu’nun 436 dernek, 59 vakıf, 42 meslek odası, 21 siyasi parti, 19 spor kulübü, 15 muhtarlık, 7 sendika, 1 üniversite, 2 baro ve noter odasına genel kurul daveti gönderdiğini belirten

Aziz Koçal, “Kent konseyleri de kamu kurumları, siyasi partiler, meslek odaları, dernekler, sendikalar, vakıflar, spor kulüpleri temsilcileri ile muhtarlardan oluşur. Yapılan seçimden sonra oluşturduğumuz yürütme kurulu da bu mozaiğin bir parçası. Kimseyle kapışmak gibi derdimiz yok. Geçmiş dönemin son günlerinde Ken Konseyi’ne Yaşam Köyü içerisindeki bina tahsis edildi. Gönül isterdi ki usule uygun bir devir teslim olsun ve Bakırköy için çalışmak isteyen arkadaşlar olarak birlikte çalışalım. Belediye yetkilileri kendisini aramış ancak Bodrum’da olduğunu ve döndüğünde belediye başkanımızla görüşeceğini söylemiş. Dolayısıyla bize devir yapılan bir alan yok. Çalışmak için ille de bir yer olsun beklentimiz de yok. Bileşenimiz olan Bakırköy İş İnsanları Derneği'nin toplantı salonunda bir araya geldik. Ulaşımı da çok rahat olduğu için ilk toplantımızı burada yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Bakırköy'e zarar verir

“Genel kurul sürecinin bu şekilde olmasını istemezdik” diyen Koçal, “Keşke Belediyenin çağrısı üzerine yapılan genel kurulda Halim bey de aday olsaydı ve demokratik yarış sonrası kazananın kaybedeni tebrik edip, destek verdiği bir süreç yaşansaydı. Burada önemli olan Bakırköy, Bakırköy’ün dinamikleri ve ilçe halkının beklentileri. Kent konseyleri ilçenin dinamikleri ile kent halkının beklentilerini projelendirerek, belediye ile köprü görevini üstlenir. Dolayısı ile eski yönetimin süreci uzatması Bakırköy’e zarar” ifadelerini, kullandı. Koçal, şu anda kendileriyle birlikte Türkiye’de birçok konseyin takip ettiği bir süreç yaşandığını söyleyerek, “Bakırköy Kent Konseyi arşivi, sosyal medya hesaplarının yönetimi ve alan devrinin yapılması lazım. Bu sürecin uzatılması durumunda haksız yere kullanımın söz konusu olabileceği için bu süreçler Bakırköy'e zarar verir. Kent konseyimizin çalışmalarına engel oluşturur. Umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz ve ortak amacımız olan Bakırköy için uzlaşarak çalışmalarımıza devam ederiz” diye konuştu.

budur.webp

Engelli yerine dezavantajlı

Bakırköy Kent Konseyi’nin 3 yönergesi olduğunu ve aynı şekilde devam edeceklerini sözlerine ekleyen Koçal, yönetmeliğe göre belediye başkanının kent konseyi sekreteri için isim önermesi gerektiğini, bir sonraki toplantılarında genel sekreterin belirlenmiş olacağını ifade ederek, “Kent konseyleri yönetmeliğine göre Belediyenin ayrıca kent konseylerine bir de normal çalışan tahsis eder. Belediye bütçesi hazırlanırken kent konseyi çalışmaları için de bütçe ayrılması yönetmelikte hüküm altına alınmıştır” dedi. Geçmiş dönemde konseyin oluşturduğu yönergeyi yok saymayacaklarını söyleyen Aziz Koçal, kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclisi oluşturacaklarını söyledi. Bakırköy Kent Konseyi, yönetim kurulu üyelerinin önerisi ile ‘Engelli’ yerine, ‘Dezavantajlı’ tanımlamasını kullanma kararı aldı. Toplantının sonunda, ihtiyaç halinde veya gelen talepler doğrultusunda çalışma gruplarının sayısını arttırabileceklerini, ikinci yürütme kurulu toplantısında yeni önerilerin değerlendirileceğini de sözlerine ekleyen Koçal, “Yürütme kurulu ayda bir kez olmak üzere, her ayın ilk perşembe günü toplanacak olup, toplantımız tüm bileşenlerimiz, Bakırköy halkı ve basına açıktır” bilgisini verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.