Hasan Akgün: Kalem bile almıyoruz!

Hasan Akgün: Kalem bile almıyoruz!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Damga'ya konuştu. “Hiç kimseye 5 kuruş para ödemiyoruz çünkü bütün ihaleler iptal oldu. Kalem bile almıyoruz” diyen Akgün, “Benim darphanem yok çünkü ülkede enflasyonu ben düzenlemiyorum” ifadelerini kullandı. Belediyenin gelirlerinin kısıtlı olduğunu belirten Akgün, “Festival yapacağız, dostlarımız sağ olsunlar. Bu sene de veriyorlar, seneye de bakacağız” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Mert'in sorularını cevaplayan Akgün, “Belediye ekonomik olarak ne durumda, ödemeler yapılabiliyor mu?” sorusuna, “Hiç kimseye 5 kuruş para ödemiyoruz çünkü bütün ihaleler iptal oldu. Benim darphanem yok çünkü ülkede enflasyonu ben düzenlemiyorum” cevabını verdi. Akgün, “Belediyenin hiç mi bir getirisi iş hanı vs yok?” sorusunu da “Belediyenin bir tane iş hanı yok. Festival yapacağız, gelir dostlarımız sağ olsunlar. Bu sene de veriyorlar, seneye de bakacağız. Benim burada 1968'den beri dostlarım var. Bazıları Hasan Akgün ne zaman batacak diye bekliyorlar, evlerinde davul ve zurna ile bekliyorlar. Hasan Akgün'ün batması önemli değil Türkiye'nin batışı bu ülkeyi etkiliyor mu, etkilemiyor mu? Ekonomik durum bizi ne hale getirdi ona bakalım” şeklinde cevapladı.

Belediyeler iflas eder

Ekonomik krizi değerlendiren Akgün, “Önce şunu diyeyim. Türkiye'yi yönetenler 25 yıldır belediyelerin gelirine 5 kuruş katkı yapmamıştır. Ama belediyelerin giderleri 25 bin kat artmıştır. 10 bin demiyorum bakın 25 bin kat artmıştır. 2005 yılında benim de içinde bulunduğum komisyon tarafından hazırlanan raporda görüyoruz ki belediyelerin kanunları değişmiştir. Belediyeler her türlü görevi yapan kurumlardır denmiştir. Eskiden böyle denmiyordu. Ortak işleri yapan çöp toplama, temizlik yapan kurumlardı. Şimdi öyle değil. Adam diyor ki ben buradan Ardahan'a, Trabzon'a taşınacağım bana paramı verin. Onun parasını vereceksin. Eskiden bu yoktu. Sen belediyelerin gelirlerine ilave yapmazsan anca bu kadar yük yüklersen, bin 403 belediye iflas eder. Biz iflas etmeyiz ama Türkiye'de 100 belediye hariç tamamı iflas eder” diye konuştu.

İktidar değişmeli

İflas etmeyecek belediyelerden de örnekler veren Akgün, “İstanbul, İzmir, Ankara, Şişli, Bakırköy vs. Büyükçekmece de iflas etmez. Oturmuş belediyeler bunlar. Beşiktaş'ta, Şişli'de yol sorunu yok. Oralarda belediye sadece çöp toplayacak ama diğer belediyeler aynı durumda değil” dedi. Akgün, “Bunları sizler planlayamaz mısınız?” sorusuna da “Planlayamazsınız. Devlet diyor ki enflasyon yüzde 53. Ama enflasyon yüzde 120. Bütün belediyeler mayıs ayında ikinci bütçelerini yaptılar. Ama kurtarmadı. Bakın ben diyorum ki Türk belediyeciliği iflas etti. Bunları yazın. Sebebi 2004'ten beri belediyelerin geliri artmadı. İktidarın değişmesi lazım” diye cevapladı.

5-6 müteahhit kaldı!

Hasan Akgün, iktidardan ne istediğini de “Türkiye'yi adaletli yönetmesini istiyoruz. Belediyeler halkın günübirlik ihtiyacını karşılayamazsa sen halkı mutlu edemezsin” sözleriyle açıkladı. “Siz tasarruf düşünüyor musunuz?” sorusuna da “Tasarruf derken kalem bile almıyoruz. Hiçbir şey almıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Kararnamesi nedeniyle yüzde 65 yol yaptıysan devam edeceksin, yüzde 64'ünü bitirdi isen duracaksın. Birçok belediyenin işi iptal oldu. Biz de öyle. Bu sene hiçbir şey yapmayacağız. Mesela bizde 150 müteahhit vardı, 5 ya da 6 müteahhit kaldı. Beton 3 bin lira, o 6 bin lira, yarın 26 bin olsa ne olacak” cevabını verdi.

kkk.png

BELEDİYELER BUNUN ALTINDA KALKAMAZ!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, çok tartışılan sokak hayvanları konusunda da “Sokak hayvanlarını uyutmak yanlış. Dünyanın en diktatör hükümeti bile bu asırda böyle bir şey yapamaz. Çok yanlış. Belediyeler eş zamanlı çalışacak. Devlet ve devletin ilgili bakanlıkları, büyükşehir, küçükşehir belediyeler eğer kısırlaştırma operasyonlarını yapmazlarsa sokak hayvanları toplum sağlığını tehdit edecektir. Burada bir köpek 1 haftada 3 kişiyi ısırdı. Biz bu köpeği alacağız, kısırlaştıracağız, barınakta bakacağız. Dolayısıyla sokak hayvanlarını özel kişilere toplatacağız. O köpekleri getirip Büyükçekmece Göl Havzası'na dökmekle olmuyor. Bu çok kötü bir tavırdır. Bakın bu belediyelere bırakılamaz. Belediyeler bunun altında kalkamaz. Devlet valilikler aracılığıyla işe el koyacak. Eş zamanlı kısırlaştırmalar yapılacak. Tamamen kediyi, köpeği yok edemezsiniz o zaman yılanlar köyleri, şehirleri basar. Bunu dikkate alacaksınız” dedi. Bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali hakkında da bilgi veren Akgün, “75 ülke katılıyor. Konsept değişir mi diyenler var konsept değişirse festival olmaz. Almanya'ya gidin Münih'te bir festival var. 178 yıldan beri aynı festivali yapıyorlar. Eğer siz festivali konsepti dışına çıkarırsanız olmaz. Dolayısıyla aynı şekilde konsepti devam ettireceğiz. Büyükçekmece festival kenti olmaya devam edecek” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.