Bu kadar da olmaz artık! Muayene 34 TL, Aspirin 81 TL!

Bu kadar da olmaz artık! Muayene 34 TL, Aspirin 81 TL!
CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, TÜİK binasının önünde enflasyon hesabında kullanılan listeye ilişkin açıklama yaptı.

CHP Milletvekili Deniz Demir, TÜİK binası önünde açıklama yaptı. TÜİK'in enflasyonu hesaplamak için esas aldığı fiyat listesini eleştiren Demir, “Bu fiyat tablosuna göre, uzman doktor muayene ücreti 34 TL fakat eczaneye gidip bir kutu aspirin almak istediğinizde bir kutu aspirinin fiyatı yalnızca 81 TL” dedi.

RAKAMLARA BAKINCA RESMEN AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR!

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, TÜİK binasının önünde enflasyon hesabında kullanılan listeye ilişkin açıklama yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyonu hesaplamak için baz aldığı fiyat listesini görünce şok olduğunu belirten Demir, “Bu kadar da olmaz artık. Bu fiyat tablosuna göre, uzman doktor muayene ücreti 34 TL fakat eczaneye gidip bir kutu aspirin almak istediğinizde bir kutu aspirinin fiyatı yalnızca 81 TL. Makyajlı enflasyon rakamlarına bakınca aklımızla resmen alay ediyorlar. Bir kutu aspirinin fiyatı 81 TL ama uzman doktor muayene ücreti 34 TL. Bu bile rakamların ne kadar çarpıtıldığının bir kanıtıdır. Bu kadarına da pes” dedi.

AÇIKLANMAYAN KALEMLERİN FİYATLARI TEK TEK HESAPLANDI

Bu arada TÜİK'in “Kamuoyu yanlış yorumluyor ve bu da yanlış anlamalara yol açıyor” gerekçesiyle Nisan 2022’den sonra açıklamayı durdurduğu kalemlerin fiyatlarına dair bir hesaplama yapıldı. Verilerde yer alan fiyatlar tepkiye neden oldu. Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, tartışmalı TÜİK verilerinde yurt ücretinin 457 lira, ev kira fiyatının ise 5 bin 845 lira olarak baz alındığını açıkladı. Aktaş, “TÜİK'in hesabına göre dana eti fiyatı Nisan 2022'de 111 TL iken Haziran 2024'te 433 TL'ye, kira fiyatları bin 408 TL'den 5 bin 845 TL'ye, doktor muayene ücreti 28,22 TL'den 33,69 TL'ye, taksi ücreti ise 21 TL'den 75 TL'ye çıkmış oluyor” ifadelerini kullandı.

VERİLER AÇIKLANSIN!

Alaattin Aktaş'ın Türkiye gündemine oturan, 'İşte TÜİK’in devlet sırrı gibi sakladığı madde fiyatları' başlıklı yazısının ardından Change.org'da, 'TÜİK gerçek verileri açıklasın' başlığıyla imza kampanyası başlatıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.